Social

Criză de dascăli în învăţământul teleormănean – 180 de posturi didactice, necupate până la această dată în Teleorman

Deşi cursurile au început în urmă cu zece zile, unităţile de învăţământ teleormănene încă se mai confruntă cu lipsa cadrelor didactice, în special la specializările educaţie plastică, educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport, instruire practică, limba engleză şi limba franceză. Catedre neacoperite mai sunt însă şi la religie, română, matematică, chimie, fizică, dar şi pentru educatoare sau învăţători chiar dacă la nivelul judeţului, reprezentanţii ISJ spun că este excedent de dascăli pentru aceste două specializări.

În total, în Teleorman, la această dată, potrivit datelor centralizate la ISJ, mai sunt neocupate 180 de posturi didactice, complete şi incomplete.

În vederea ocupării acestora, ISJ organizează săptămâna acesta concurs la care pot participa dascălii calificaţi, dar care au studii în altă specializare decât cea pentru care optează.

Astfel, după ce ieri, 25 septembrie, au fost validate dosarele de concurs ale candidaţilor şi a fost afişată lista candidaţilor admişi, astăzi şi mâine se vor desfăşura probele practice orale şi inspecţiile speciale la clasă. Lista candidaţilor admişi pentru proba scrisă ce va avea loc vineri, 28 septembrie, va fi afişată joi, 27 septembrie.

Rezultatele vor fi afişate duminică, 30 septembrie, în aceeaşi zi putând fi depuse şi contestaţiile. Lucrările ale căror note au fost contestate vor fi reevaluate pe 1 octombrie, iar rezultatele finale vor fi afişate a doua zi. Candidaţii care obţin minim 5 la concurs pot participa la repartizarea pe posturile vacante care va avea loc pe 3 octombrie.

Repartizarea se va face în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la acest concurs. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.