Eveniment

Cristiana Savu Piper ar putea fi cel de-al doilea inspector şcolar general adjunct în Teleorman

IMG_1452Monica DUMITRESCU

Lista potenţialilor candidaţi pentru cel de-al doilea post de inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Teleorman, aprobat de Ministerul Educaţiei la jumătatea lunii iulie 2015, se schimbă de la o zi la alta pe piaţa zvonurilor. După Daniela Gheorghiescu, Şerban Răceanu, Daniela Mitran, ultimul nume vehiculat pentru noul post creat în echipa de conducere a ISJ Teleorman este Cristiana Savu Piper, care în prezent ocupă funcţia de comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Puţini ştiu însă că aceasta este profesor de chimie, titular în învăţământul teleormănean, având catedra rezervată la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede. Pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct, Cristiana Savu Piper îndeplineşte toate condiţiile, inclusiv apartenenţa la Corpul Naţional al experţilor în management educaţional, înfiinţat după promulgarea Legii Educaţiei Naţionale (Legea 1/2011) care stipulează că pot participa la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământ doar cei admişi în acest organism, deşi în situaţia de faţă nu este necesară îndeplinirea acestei condiţii, numirea urmând să se facă prin detaşare în interesul învăţământului.

Deşi de foarte mulţi ani Cristiana Savu Piper activază în cadrul OPC Teleorman, intenţia acesteia de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ este mai veche. Încă din 2012 s-a înscris la selecţia pentru Corpul Naţional al experţilor în management educaţional, însă a fost admisă abia în 2014.

Surse neoficiale, dar bine informate, spun că şansele cele mai mari pentru numirea în funcţia de inspector şcolar general adjunct le are Cristiana Savu Piper, aceasta bucurându-se de susţinerea PSD Teleorman, formaţiune politică din a cărei conducere face parte.

Cel de-al doilea post de inspector şcolar general a fost aprobat de Ministerul Educaţiei în urma solicitării depuse de inspectorul şcolar general prof. Valeria Gherghe.

Indiferent cine va fi numit pe această funcţie, se va ocupa de departamentul Management în cadrul ISJ Teleorman, departamentul Curriculum rămânând în atribuţiile celuilalt inspector şcolar general adjunct.

6 Comments

 1. Inainte sa fie numita in functie ar trebui sa dea cu subsemnatul pe la DNA

 2. Acum se pune problema cine va fi numita in locul doamnei ,,prefesoare” la conducerea OPC-lui.
  De pe surse se pare ca va fi numita o apropiata , prin sotul sau mare ocrotitor si in acelasi timp pasionat de vanatoare, a domnul Ioan Nicolae.

 3. In afara de faptul ca este…fina … domnului Marineci si lucrul cel mai de invidiat este ca are sotul cu 13 ani mai mic decat ea ce putem sa spunem?!
  De predat in invatamant din anul 2000 nici vorba.
  Din 2000 este sefa la OPC iar cand au fost schimbari politice ba a fost in cresterea copilului ba a fost in concediul medical, etc asa ca ……

 4. Profesor de sport somer

  Cristiana, te respect si stiu ce valoare esti1Multa bafta, arat ca se poate si altfel de educatie!

  • Cristiana, te respect si stiu ce valoare esti1Multa bafta, arat ca se poate si altfel de educatie!

   Saa inteleg ca valoarea ei este 1??????(ce valoare esti 1)
   Ai dreptate este ceva mai mult decat nulitate!!!!!

 5. Pai asta nu prea a fost in invatamant . Mai mult pe la diverse functii politice in afara sistemului……

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.