Eveniment

Cristi Barbu şi localnicele de la Suhaia, în pelerinaj la Mănăstirea Prislop

prislopprislop4Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca, Sfântul Ardealului care îi ajută, din cer, pe oameni, mai mult decât i-a ajutat, ca duhovnic al lor, pe pământ.

Niciun anotimp nu-i opreşte pe credincioşi să ajungă la mormântul părintelui Arsenie Boca, astfel că oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Şi vin cu miile, într-un pelerinaj al speranţei, încheiat totdeauna cu împliniri.

Un strop de bucurie sufletească s-a decis să le aducă localnicelor de la Suhaia co-preşedintele PNL Cristi Barbu, astfel că, la finalul săptămânii trecute, a luat decizia de a sprijini deplasarea a 50 de localnice din localitate, la mănăstirea de la Prislop. De altfel, este cea de-a doua excursie organizată de fostul primar al localităţii Suhaia, după cea de la începutul lunii august, când alte 50 de localnice au luat drumul mănăstirii din Ţara Haţegului.

“La sfârşitul săptămânii, am luat decizia să plec la Prislop împreună cu încă 50 de localnice din Suhaia. Este a doua excursie pe care o organizez, după cea de la începutul lunii august, când am luat decizia de a sprijini deplasarea la Mănăstirea Prislop a 50 de femei din comuna Suhaia. Bucuria lor de a pleca în această excursie spirituală a fost şi bucuria mea, pentru că posibilitatea de a oferi este mai înălţătoare decât toate celelalte daruri oferite de divinitatea omului. Cred cu tărie că este important să ne regăsim şi că părintele Arsenie Boca ne va arăta tuturor calea cea corectă! Oare cine nu a auzit despre minunatele cuvinte ale părintelui, despre minunile săvârşite la mormântul său, ori despre viaţa lui duhovnicească?”, a declarat Cristi Barbu.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, de către Sfântul Nicodim cel Sfinţit, ctitorul mănăstirilor Tismana şi Vodita. Părintele Arsenie Boca este considerat drept al treilea ctitor al Mănăstirii Prislop, vreme de 41 de ani el păstrând strânse legături cu acest loc, fiind stareţ, duhovnic şi zugrav de icoane. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Personajul asta se vrea sa conduca organizatia judeteana a PNL-lui? Asta imi aminteste de vremurile din nainte de ’89 cand camioanele CAP-urilor care nu erau putine erau incarcate cu femei si duse sa vada frumusetile tarii!Pai daca te vrei lider la judet mai sunt “CAP-iste” si in alte localitati ale judetului,ca voturile numai ale celor din Suhaia nu-ti vor fi suficiente!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.