Politic

Cristi Barbu – candidatul surpriză pe listele Consiliului Judeţean?

barbu11Copreşedintele PNL Cristi Barbu se regăseşte printre oamenii politici din judeţ care au demonstrat că nu e deloc normal să te mulţumeşti cu puţin, atunci când conjunctura îţi este favorabilă. La Suhaia, liberalul a câştigat pentru partidul din care face parte mai toate alegerile şi, după cum s-a poziţionat electoratul în timp, cel mai probabil n-ar fi fi fost dat la o parte din funcţie dacă Agenţia Naţională de Integritate n-ar fi constatat o stare de incompatibilitate a acestuia, respectiv faptul că în perioada 17.06.2008 – 10.11.2010, s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu soţia sa, Barbu Polixenia, angajată ca referent la Compartimentul Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism în cadrul instituţiei pe care o conducea.

Cristi Barbu, convins de faptul că n-a comis nicio ilegalitate, având în vedere că soţia sa era deja angajata instituţiei în momentul în care el a câştigat alegerile pentru Primăria Suhaia, a folosit toate căile de atac puse la dispoziţie, însă a pierdut bătălia cu ANI, astfel că, în urmă cu numai câteva zile, şi-a dat demisia din funcţia de primar, înainte ca prefectul judeţului să emită ordinul de demitere. Un gest de demnitate, ar spune unii, în timp ce alţtii au văzut în demisia sa gestul unei persoane puse la colţ şi fără alternativă.

Cert e că ediul demisionar al comunei Suhaia a declarat în numeroase rânduri că nu ţine cu dinţii de o funcţie şi că de partid se poate ocupa şi fără să fie primar. De altfel, reorganizarea partidului a fost prioritară pentru Cristi Barbu încă de la preluarea funcţiei de preşedinte, la începutul lunii februarie a acestui an.

Dar, alegerile locale bat la uşa, astfel că este repusă pe tapet lupta pentru funcţii. În tabăra liberală, pentru unele dintre acestea s-au conturat deja candidaturi, cunoscute fiind cele ale liberalilor Florin Titirişcă şi Claudiu Crăcea pentru Primăria Alexandria şi Primăria Turnu Măgurele. Alţii şi-au făcut cunoscute intenţiie de curând, astfel că Marin Ţole, Cătălin Burcescu sau Gabriel Nădrag şi-au depus deja candidaturile care le asigură în loc în sondajele interne ce vor da candidaţii liberalilor pentru primării ori consilii locale şi Consiliul Judeţean.

Dar termenul limită în care liberalii îşi pot exprima oficial intenţia de a candida pentru o funcţie de primar ori consilier local/judeţean s-a prelungit, astfel că mai sunt încă două săptămâni în care pot să apară candidaţi-surpriză. Iar una dintre ele ar fi, potrivit unor surse demne de luat în seamă, candidatura copreşedintelui PNL Cristi Barbu pe lista de consilieri judeţeni. În acest caz, faptul că a fost declarat incompatibil de ANI în ce priveşte calitatea sa de primar nu-l împiedică să candideze pentru un post de consilier judeţean sau, spun unii specialişti în domeniu, chiar pentru un mandat de parlamentar.

Zvonurile referitoare la o eventuală candidatură a copreşedintelui PNL pentru un post de consilier judeţean sunt demne de luat în calcul, având în vedere relaţia bună pe care acesta o are cu liberalii de la Centru, pentru care incompatibilitatea lui Cristi Barbu nu reprezintă un impediment pentru ca acesta să rămână la conducerea partidului. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Doamne ma minunez cand vad cine vrea sa ne conduca si sa imparta banii tarii,toti derbedeii , blaga, dna gorghiu nu ati gasit si voi niscai intelectuali onesti sa stie sa vorbeste cu astia defilati?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.