Social

Creşteri salariale pentru profesori şi fond special pentru examene, ultimele promisiuni ale ministrului Educaţiei

salariiMonica DUMITRESCU

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat la începutul acestei săptămâni că nu ştie cât va fi bugetul Educaţiei pentru 2015, dar va fi mai mare comparativ cu cel din anul curent, iar salariile profesorilor ar urma să crească. Pricopie a precizat că în prezent au loc întâlniri între reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei de la Finanţe.

“Cu bugetul Educaţiei este un pic mai complicat pentru că au scăzut contribuţiile sociale la buget, creştem şi salariile profesorilor în două tranşe cu câte 5%”, a spus Remus Pricopie, care a precizat că Ministerul Educaţiei va avea un fond special pentru examene şi evaluări.

Inspectoratele Şcolare Judeţene întâmpină dificultăţi în organizarea examenelor naţionale de fiecare dată, majoritatea dascălilor fiind nemulţumiţi de sumele mici cu care sunt plătiţi pentru participarea la acestea. Dacălii spun că pe lângă efort, asigurarea supravegherii dar mai ales evaluarea lucrărilor presupun responsabilităţi mult prea mari raportate la idemnizaţiile acordate până acum de ministerul Educaţiei până acum.

“În prezent pentru evaluările şi examenele naţionale am avut alocaţi aproximativ 30 de milioane de lei. Această sumă va ajunge la 200 de milioane de lei, bani necesari pentru toate simulările şi toate evaluările de anul viitor. Acum profesorii au ca sarcini de serviciu să participe la aceste evaluări şi simulări, dar vom schimba acest lucru astfel încât profesorii care participă la evaluare să fie plătiţi separat”, a mai spus Pricopie.

Bugetul Educaţiei pe anul 2014 a fost de 3,41 % din PIB.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.