Eveniment

“Creștem sănătos”, concurs destinat elevilor din unitățile școlare din Alexandria

Municipalitatea alexăndreană pregătește un nou concurs destinat unităților de învățământ din municipiul reședință de județ, competiție care își propune să promoveze un mod de viață sănătos în rândul copiilor și tinerilor din Alexandria.

Dacă proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării și desfășurării concursului „Creștem sănătos” va fi aprobat de aleșii locali în ședința de miercuri, 29 ianuarie, competiția se va derula în perioada februarie-iunie, pentru grupuri reprezentative, formate din maxim 20 de elevi pe categorie de vârstă și unitate de învățământ și maxim patru coordonatori; categoriile de vârstă fiind clasele 0-IV, clasele V-VIII, licee.

Înscrierea echipelor în concurs se va face până cel târziu până pe data de 15 februarie, pe bază de fișă de înscriere (pusă la dispoziție de către organizator) care conține un tabel nominal cu membrii echipei.

Concursul se desfășoară sub forma a patru etape (un concurs de afișe, un concurs de videoclip, punerea în scenă a unei piese de teatru și un concurs sportiv), punctate individual, al căror punctaj se cumulează pe echipă și se va publica după fiecare etapă în parte. Jurizarea se va face de către un juriu format din persoane cu pregătire de specialitate în domeniul în care se organizează concursul, decizia și notarea acestora fiind definitivă și irevocabilă.

„Alimentaţia reprezintă domeniul în care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hrăneşte într-un mod nesănătos, mănâncă mult şi prost. Aşa se face că o persoană din două suferă de exces de greutate (depăşirea cu peste 10% a greutăţii normale). Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului şi asupra aparatului motor. O hrană sănătoasă este o hrană proaspătă, variată, bogată în substanţe vitale, alcalină, cu multe vitamine, cu săruri minerale şi oligoelemente. Produsele organice sunt alimente produse din plante sau animale care au crescut fără fertilizatori chimici, pesticide, antibiotice, hormoni de creştere sau aditivi alimentari. Nu sunt conservate prin iradiere şi nu au fost obţinute prin inginerie genetică. Scopul acestui concurs fiind să ajute la educația alimentară și să promoveze un mod de viață sănătos pentru copiii șsi tinerii din municipiul Alexandria”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.