Eveniment

Crește numărul persoanelor izolate la domiciliu și monitorizate de DSP Teleorman

Vineri după amiază, Direcția de Sănătate Publică Teleorman avea în monitorizare 42 de persoane de cetățenie română, pentru care s-a dispus izolarea la domiciliu și supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 2/24.02.2020. Starea de sănătate a persoanelor monitorizate era una bună, fără simptomatologie specifică infectării cu coronavirus. Situația prezentată este corespunzătoare datei de 28 februarie, ora 14:30, iar informarea este făcută în baza deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman.

Teleormămenii care au călătorit recent în Italia, în regiunile Lombardia și Veneto, în afara zonelor în care s-a constituit carantina de către autoritățile italiene, sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman.

Toate persoanele care se află în izolare la domiciliu și care sunt monitorizate de DSP Teleorman vor primi o adeverință eliberată de instituție, cu care să se prezinte la medicul de familie, pentru concediu medical, concediu ce se dă retroactiv pentru luna în curs și pentru luna anterioară. Pe de altă parte, toate persoanele care se întorc din Italia, din zonele Lombardia și Veneto, dar și din China continentală, provincia Hubei, vor intra în carantină timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară, în cele două spații identificate deja de autoritățile județene. Pentru moment, la nivelul județului nu există persoane aflate în astfel de cazuri, însă autoritățile sunt pregătite și pentru situații de carantină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.