Social

Crește numărul localităților din scenariul roșu/ Rata de infectare ajunge la 2.48 în Teleorman

Municipiile Alexandria și Turnu Măgurele, orașul Zimnicea și alte 14 localități rurale din județ sunt în scenariul roșu, cu rate de infectare peste 3 la mie în ultimele 14 zile, conform cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman. Pentru Alexandria, Zimnicea și nouă dintre localitățile rurale, unde rata de infectare este de peste 4 cazuri la mia de locuitori, sunt instituite măsurile de restricție hotărâte de Guvern la finalul săptămânii trecute; respectiv carantina de noapte începând de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00, valabile tot timpul, pentru localitatea Lița (unde rata de infectare este de 8.36), și în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru Vârtoape (6.7), Gratia (6.25), Fântânele (6.19), Zimnicea (5.74), Mârzănești (5.46), Călinești (2.29), Băbăița (4.65), Suhaia (4,49), Alexandria (4.28) și Vedea (4.09). Începând de duminică, restricțiile au fost deja instituite, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru Alexandria, Băbăița, Călinești, Fântânele, Gratia, Lița, Mârzănești și Zimnicea.

Pe de altă parte, pentru 19 dintre localitățile din județ toare rurale, rata de infectare este zero, în timp ce în alte 16 dintre acestea a fost confirmat câte un singur caz de COVID-19 în ultimele 14 zile.

La nivelul județului, în ultimele două săptămâni au fost confirmate 900 de cazuri de COVID-19, iar rata de infectare a ajuns la 2.48 luni, 29 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.