Social

Crește numărul cazurilor noi de COVID-19 în Teleorman – 41, confirmate într-o singură zi / DSP reia campaniile de informare despre vaccinare

Numărul cazurilor nou confirmate de infectare cu noul coronavirus crește de la o zi la alta în județul Teleorman. 41 de teleormăneni se află în această situație, conform datelor centralizate de Grupul de Comunicare Strategică pentru marți, 31 august, în timp ce alte 8 persoane au primit rezultat pozitiv în urma retestării.

De la debutul epidemiei, 14.016 persoane din județ au fost confirmate cu COVID-19, în timp ce la nivel național numărul infectărilor a ajuns la 1.098.765. De asemenea, tot la nivel național, marți, 31 august, au fost confirmate 1.313 de cazuri noi dintr-un număr de 17.675 de teste RT-PCR (7.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.133 la cerere) și 28.145 de teste rapide antigenice.

În acest context, Direcția de Sănătate Publică Teleorman a decis relurea campaniilor de informare despre imporanța vaccinării în mediile rurale, acțiuni pe care le va derula în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Teleorman și Crucea Roșie Teleorman.

Astfel, marți, 31 august, campania s-a desfășurat în comunele Buzescu și Plosca, pentru ca joi, 02 septembrie, să ajungă în comunele Beuca, Dobrotești și Balaci.

De asemenea, odată cu începerea noului an școlar, în toate unitățile de învățământ din județ, aceleași echipe, coordonate de directorul executiv al DSP Teleorman – Stelian Cristea, de prefectul județului – Emilia Paraschivescu, de subprefectul Nicoleta Voicu, dar și de directorul Crucii Roșii Teleorman – Carmen Neață, vor susține activități de informare privind importanța vaccinării pentru profesori și elevi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.