Politic

Costel Barbu este încrezător: “Informaţi-mi şi duşmanii, şi prietenii că îmi termin mandatul ăsta!”

Carmen Dumitrescu

Primarul comunei Suhaia, Costel Barbu se află în prezent într-un moment dificil. Asta pentru că Agenţia Naţională pentru Integritate a constatat existenţa unei incompatibilităţi în cazul acestuia, soţia primarului ocupând în primărie o poziţie din subordinea soţului ei. Într-o primă fază, Costel Barbu a declarat, ca şi argument în apărarea sa, faptul că soţia sa Polexia, era deja angajata primăriei când el a devenit primar şi nu putea să o dea afară, acest gest fiind, din punctul său de vedere, deplasat.

Potrivit ANI, Costel Barbu şi soţia sa s-au aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 10 noiembrie 2010, întrucât s-au aflat în raporturi ierarhice directe. Astfel, Polexia-Georgiana Barbu deţine din anul 2004 funcţia publică de referent în cadrul Compartimentului de Impozite şi taxe locale, Control Comercial şi Urbanism în cadrul Primăriei Suhaia. Din anul 2008, Costel Barbu a devenit primarul comunei iar compartimentul respectiv s-a aflat în subordinea directă a acestuia.

Cu toate acestea, între timp a mai apărut o fişă a postului Polexiei Barbu din anul 2008 din care reiese că, în fapt, la vremea aceea, soţia primarului nu ocupa o poziţie din subordinea lui, ci din subordinea Departamentului de Contabilitate din cadrul Primăriei Suhaia. În mod ciudat, fişa Polexiei Barbu din 2008 nu apare în lista documentelor în baza cărora ANI şi-a construit acuzarea, astfel că primarul Costel Barbu este convins că unde este vorba de o conspiraţie, venită chiar din interiorul instituţiei pe care o conduce:

“Am intrat în posesia unei fişe a postului soţiei mele din anul 2008 care nu a fost depusă la ANI. Nu au acolo decât fişa postului din 2005 şi 2010. Cea din 2008 nu a fost pusă. Am făcut deja contestaţia iar avocaţii mei mi-au zis că în proporţie de 90% pot să stau liniştit pentru că voi câştiga o dată ce am depus acea hârtie. Documentul e relevant pentru că din fişa postului din anul 2008 reiese că soţia mea nu era în subordinea mea. Când s-a făcut  organigrama la data de 3 ianuarie, eu nu eram primar. Fişa postului ei e semnată de fostul primar, stampila juristei este tot acolo, doar că respectiva fişă a postului nu a fost pusă la dosar. De asta am rămas şi eu suprins, pentru că fişa aceea e importantă. Nu ştiu ce a fost. Ori a fost o greşeală a cuiva, ori o neatenţie, ori o conspiraţie, dar ceva s-a întâmplat… Mi-am convocat avocaţii ieri şi văzând acea hârtie mi-au spus că pot sta liniştit, că voi câştiga  100% pentru că soţia mea în anul 2008 era în subordinea contabilului. Aşa că chiar nu se va întâmpla absolut nimic. În caz că nu se câştigă în instanţă, ne vom tot judeca până în 2020. Avem destul timp. Aşa că informaţi şi duşmanii, şi prietenii mei că îmi termin mandatul ăsta. Dar îmi menţin poziţia că în 2016 nu voi mai candida. Nu pentru că aş avea vreo teamă de incompatibilitate, dar vreau să merg mai departe. Vreau şi eu o funcţie numită. Aşa că dacă am ajunge la guvernare, m-ar tenta foarte tare o funcţie de prefect. Mai ales că am fost şi eu funcţionar public, nu ar fi nimeni care să mă dea afară. Eu  acceptam şi acum funcţia de prefect dacă mi-ar fi oferit-o PNL sau PSD. Care era problema?”

One Comment

  1. Dastept esti Bitanule!
    Paznic sau muncitor necalificat nu consideri ca ti se
    potriveste mai bine?
    Pentru aceste posturi,paznic sau muncitor necalificat te recomnanda pregatirea pe care o ai si trecutul glorios de jandarm al tau!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.