Politic

Costel Barbu, despre cumulul pensiei cu salariul de la stat: “Găselniţa unor categorii privilegiate de a obţine două venituri simultane de la stat”

Costel Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, înfierează și el deja celebra cumulare a pensiei cu salariul de la stat. Într-o declarație în exclusivitate acordată ziarului nostru, acesta a catalogat-o drept “o nedreptate socială ce trebuie degrabă îndreptată”. În plus, Costel Barbu susține că toate forțele politice ale momentului ar trebui să își dea mâna urgent pentru rezolvarea acestei inechități, prin care categorii privilegiate de bugetari se pensionează la 45 de ani şi a doua zi se reangajează ȋn sistem primind atât pensie, cât şi salariu. “Corectarea nu este un capriciu al guvernului Orban. Vorbim aici de o nedreptate socială, un gest de sfidare al unor bugetari privilegiaţi faţă restul românilor care muncesc din greu până la vârsta de 65 de ani pentru a primi o pensie. De la numirea mea în guvern, aproape că îmi este rușine să merg în comuna mea natală, Suhaia, și să le explic oamenilor amărâți, necăjiți, că la București există unii care se pensionează de tineri, care mănâncă cu două guri, care încasează lunar şi pensie şi salariu de la stat. Și vorbim de venituri mari, de bani la care mulți români nici nu visează”, a declarat secretarul general adjunct al Guvernului.

În acest sens, Barbu consideră că Violeta Alexandru, ministrul Muncii, trebuie susținută necondiționat pentru finalizarea acestui demers. Sunt forțe ce vor să pună piedică acestei modificări legislative pentru că nu concep ca de mâine să fie puşi să aleagă ȋntre pensie şi salariu. “Anumite grupuri de interese vor reacționa, atunci când privilegiile lor le vor fi afectate. Din acest motiv, întreaga societate va trebui să fie solidară. Nu doar factorii politici, ci aș include aici societatea civilă, mass-media, ONG-urile și, în general, pe toți cei care doresc o țară normală, corectă și cu oameni egali. Trebuie să se ȋnţeleagă bine, nu avem nicio problemă cu oamenii care s-au pensionat şi vor să lucreze ȋn continuare pentru a-şi suplimenta veniturile, dar să muncească la privat, nu tot la stat. Ajunge cu aceste pensionări de faţadă, ȋn care unii se pensionează astăzi şi mâine se ȋntorc pe acelaşi post şi primesc şi pensie şi salariu”, a încheiat Costel Barbu.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/noul-prefect-de-teleorman-a-depus-juramantul-liviu-dumitrascu-i-a-multumit-deputatului-alde-calota-ica-pentru-sustinere/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.