Politic

Costel Barbu: “Ar fi culmea ca noi să excludem membri, acum, când PDL este de 12%”

barbu-suhaia-150x150Carmen Dumitrescu

În ultima perioadă, spiritele din PDL Teleorman au fost extrem de tensionate. Nemulţumirile şi tensiunile au început să se manifeste cu precădere după alegerile parlamentare şi după schimbarea fostului interimar al partidului, Marian Zlotea cu Teodor Niţulescu, frustrările acumulate ieşind la suprafaţă într-o manieră cât se poate de explozivă. Practic, zvonurile şi bârfele au devenit o practică în transmiterea informaţiilor dintre partid spre exterior, iar o mare parte dintre membrii marcanţi ai partidului au început să se lanseze în afirmaţii care au necesitat replici constante din partea celor vizaţi direct sau indirect.

În mod paradoxal, cel mai tăcut dintre cei implicaţi în acest război al nervilor şi declaraţiilor este temperamentalul Teodor Niţulescu, care s-a abţinut în acest interval de la declaraţii publice, considerând că vizibilitatea partidului este asigurată cu succes de alţi membri ai formaţiunii politice.

În cursul weekend-ului, la nivelul organizaţiei judeţene a PDL a apărut informaţia că primarul comunei Suhaia şi secretarul general al partidului Costel Barbu ar fi solicitat excluderea lui Adrian Florescu din sânul organizaţiei judeţene, pe motiv că a acţionat contrar directivelor date de conducere. Iar dacă în timpul weekend-ului, Costel Barbu nu a putut fi contactat telefonic pentru a confirma sau infirma acest demers ce i se atribuie, iată că acum el a dorit să clarifice felul în care stau realmente lucrurile în organizaţie: “Eu vă spun că nu am propus excluderea lui Florescu din partid. Poate cineva vrea să bage fitile. Poate discuţia asta s-a purtat în Organizaţia Alexandria, că Florescu şi Titirişcă au acum o atitudine tensionată unul în raport cu celălalt. Nu am de unde să ştiu. Dar eu nici nu cred că vreodată Florescu va putea fi exclus din PDL Teleorman pentru că  ar fi culmea ca noi să excludem membri acum, când PDL este la 12%. Eu cred că nici Florescu nu e convins de ce vrea să facă în partidul ăsta. Nu ştiu dacă vrea să facă parte din această organizaţie sau dacă va pleca acum în alt partid, în cel pe care Băsescu îl va forma în jurul lui. Nu ştiu absolut nimic. Dar Florescu trebuia să înţeleagă, ca şi directorii de deconcentrate că vine o vreme când trebuie să faci un pas înapoi. Aşa e firesc. Acum e la putere USL. Asta e situaţia. Dar vă spun că noi nu dăm oameni afară din partid, aşa cum a procedat Florescu cu Zlotea. Din cauza lui şi a lui Zlotea s-a pous problema excluderii lui Niţulescu şi Militaru din partid, să nu uităm acest lucru. Dar vă spun sincer că nu eu am iniţiat această excludere a lui Florescu despre care se discută şi, din ce ştiu eu, nici preşedintele actual al partidului”.

Aparent, situaţia în interiorul PDL Teleorman rămâne în continuare extrem de tensionată şi este greu de crezut, în condiţiile acestea, că situaţia se va calma, mai ales că secretarul general pregăteşte o conferinţă de presă în cursul acestei săptămâni, care va pune pe masa dezbaterilor teme destul de serioase şi de interesante pentru opinia publică la nivel judeţean.

4 Comments

 1. Democratie 100%… cu Nitulescu este utopie!
  Sa se aleaga praful de Nitulescu!

 2. Moise Ion

  Moralitate 100% ar fi fost indicat penru PDL!
  Dar de unde?
  Zi Sandule a trecut la tacere!

 3. De ce nu pleaca Ciobanu Emil de la ITM Teleorman?
  A venit poitic in 2005 de la Electrica,adus de Izina Ion cel cu agentia de turism ,unde se ocupa cu PSI,iar acum ar trebuii sa plece.
  Raspunsul la intrebare este:
  Va dirija controalele spre cei de la PDL.
  Cunoscadui caracterul nu te surprinde nimic la acesta taratura de om.
  Il cunosc din anii 82 cand am fost colegi de clase paralele la liceu.

 4. VEDETI D-LE SECRETAR GENERAL al PDL Teleorman,
  daca nu ati vrut sa ma luati in seama ,aveam pregatita
  „A PATRA CALE” pentru Conventia PDL prin MORIUNEA MEA ,
  intitulata „DEMOCRATIE 100 %”si care impaca toate cele
  trei motiuni,MACOVEI,BLAGA,UDREA, partidul nu se scinda
  in doua foramatiuni politice „slabe”,ci coagula o forta
  sa faca fata in OPOZITIE acualei puteri care isi v-a
  face jocul lejer din cauza lipsei OPOZITIEI PUTERNICE,,,
  cine pierde? TOTI PIERDEM IN ROMANIA,,,cine castiga ?
  la „mintea cocosului”……cine o fi oare vinovat ?
  PRESEDINTE DE ONOARE AL PDL TELEORMAN
  SANDU TRIFAN

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.