Eveniment

Corpul de control al Ministerului Educaţiei va verifica sesizările cu privire la numirile directorilor de şcoli

Monica DUMITRESCU

Schimbările directorilor unităţilor de învăţământ înainte de începerea anului şcolar, au dat ocazie la speculaţii de fiecare dată. În lipsa unor concursuri, care nu au mai fost oganizate din 2008, numirile se fac anual de Inspectoratul Şcolar Judeţean. În fiecare an apar voci care spun că singurul criteriu care stă la baza acestor numiri este cel politic.

Până acum, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a anunţat câteva schimbări în conducerea unităţilor de învăţământ, toate fiind motivate prin demisia celor care au deţinut aceste funcţii în anul şcolar trecut.

Cârcotaşii spun că lucrurile nu stau chiar aşa şi că, în lipsa unei susţineri politice, unii directori au fost nevoiţi să renunţe, lăsând locul liber pentru cei care se bucură de această susţinere.

Situaţia este aceeaşi în toate judeţele. Astfel, discuţiile generate pe această temă au ajuns la urechile noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, care prin intermediul unei reţele de socializare, atrage atenţia inspectorilor şcolari generali, că va trimite corpul de control pentru verificarea modului în care au fost făcute numirile directorilor.

“Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele judeţe, se petrec numirile prin detaşare ale directorilor de şcoli. Atrag atenţia tuturor inspectorilor şcolari generali că numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză. Nu voi ezita să trimit corpul de control pentru a verifica sesizările primite şi să iau măsuri ferme în situaţiile în care inspectorii şcolari numesc directorii pe alte criterii”, a scris Mircea Dumitru, pe pagina de socializare.

Acesta a mai precizat că, în cel mai scurt timp, vor fi demarate concursurile pentru posturile de directori de unităţi de învăţământ, astfel încât să se pună capăt practicilor care, an de an, au afectat profund şcoala.

Printre unităţile de învăţământ din Teleorman care vor începe anul şcolar cu oameni noi în echipa de conducere, chiar dacă până acum nu au fost făcute publice numele tuturor celor numiţi, se numără: Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” şi Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu” din Alexandria, Liceul Teoretic Videle, Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, Şcoala Gimnazială nr. 1 Videle, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Teleorman, şcolile din localităţile Furculeşti, Gârdeşti, Scrioaştea, Scurtu Mare etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.