Eveniment

Corina, Direcţia 5 şi Lăutarii de la Chişinău vor cânta la Alexandria de 1 Decembrie

Carmen Dumitrescu

Ziua Naţională a obţinut în ultima perioadă de timp o semnificaţie cu totul şi cu totul aparte, drapelul fiind utilizat mai curând ca un simbol al coeziunii la nivelul comunităţilor, în această perioadă politică dificilă şi foarte agitată. Lansarea unei campanii de reînviere a dragostei pentru patrie la nivel naţional a generat şi în Teleorman efecte dintre cele mai interesante, astfel că acum, autorităţile publice locale pregătesc un moment de-a dreptul spectaculos pentru data de 1 decembrie la Alexandria, fiind vorba atât despre concerte în aer liber, cât şi de concursuri cu premii şi ceremonii de intonare a imnului naţional, ceremonial religios, depunere de coroane şi paradă militară. Mai mult, cei care dori dori, vor putea gusta o porţie de fasole şi cârnaţi la eveniment şi vor putea savura o ceaşcă de vin fiert pe platoul de la Finanţe.

Pentru a explica raţiunea care a dus la organizarea unui astfel de eveniment, primarul Victor Drăguşin a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit atât despre felul în care a apărut această idee, a unui eveniment special de 1 decembrie, dar şi despre importanţa de a fi patriot, în aceste vremuri dificile, în care solidaritatea este pusă la încercare în mod frecvent: “Şi eu iubesc România. Asta vreau să simtă fiecare alexăndrean şi teleormănan, înainte şi cu prilejul Zilei Naţionale a României. De unde această iniţiativă? Mergând prin oraş, îmnpreună cu Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, am observat că, probabil, ca urmare a unei campanii naţionale desfăşurate  în această perioadă, foarte mulţi alexăndreni au arborat steagul României pe locuinţele lor. Şi astfel s-a înfiripat ideea asocierii Primăriei Alexandria cu Consiliul Judeţean Teleorman şi Centrul de Conservare şi Promoavare a Culturii Tradiţionale, în încercarea ca pe 1 decembrie, aici, la Alexandria să se petreacă o acţiune de conştientizare a importanţei zilei naţionale care să fie, în primul rând, apreciată de alexăndreni şi de ce nu, de toată ţara. Am constatat cu foarte mare plăcere că alexăndrenii, dar şi teleormănenii, chiar au nişte sentimente foarte puternice de apartanenţă la comunitate, sentimentul de dragoste faţă de patria lor. Ne propunem ca 1 decembrie să fie o zi la fel de importantă pentru locuitorii acestui oraş ca şi Zilele Municipiului Alexanria şi să sărbătorim aşa cum se cuvine, aşa cum fac multe state din lumea civilizată”.

Astfel, data de 1 decembrie va fi una foarte importantă pentru alexăndreni, programul acţiunilor dedicate Zilei Naţionale fiind următorul:

9.30 – 11.30

Ceremonia 1 Decembrie

Intonarea imnului naţional

Depunerea de coroane

Paradă militară

 

11.30 – 12.30

Fasole cu cârnaţi şi vin fiert

Platoul de la finanţe

 

Spectacol Artistic

15.30  17.00 – Orchestra Lăutarii de la Chişinău, dirijată de Nicolae Borgros

17.00 – 17.45 – Corina

17.50 – 18.50 – Direcţia 5.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.