Social

Copiii sub un an, cei mai afectați de boli diareice, în Teleorman

În cadrul Sistemului de supraveghere a BDA – în cea de-a şaptea săptămână de supraveghere (17 – 23.07.2016), situaţia centralizată a datelor transmise de către DSPJ arată că la nivel naţional s-a înregistrat un număr de 3.541 cazuri diagnosticate, din care 1.796 de către medicii de familie.

S-a înregistat un număr total de 1.903 cazuri suspecte internate în spital din care 1.745 cazuri confirmate cu BDA, 19,4% cu etiologie precizată şi 80,6% cu etiologie neprecizată. 8,3% din cazuri s-au infirmat. Nu s-au înregistrat decese la grupa de vârstă sub un an și nu s-a înregistrat nici un caz suspect de Sindrom Hemolitic Uremic (SHU).

În cea de-a şaptea săptămână de supraveghere, cele mai multe cazuri confirmate de către medicii de familie au fost la grupa de vârsta 1-4 ani, similar şi în ceea ce priveşte cazurile diagnosticate în spital.

La nivelul județului Teleorman, în săptămâna menționată, s-au înregistrat 59 de îmbolnăviri, din care 57 cazuri diagnosticate cu BDA și 2 cazuri au fost infirmate. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate în spital, 40 de cazuri, și 17 cazuri au fost diagnosticate de medicii de familie. În ceea ce privește etiologia cazurilor, 3 dintre acestea au fost cu etiologie precizată și 37 cu etiologie neprecizată.

Cele mai multe cazuri confirmate în Teleorman, precizează DSP Teleorman, au fost la grupa de vârsta 0 – 1 ani, unde s-au înregistrat 21 de cazuri, din care 17 diagnosticate în spital, toate cu etiologie neprecizată și 4 au fost diagnosticate de medicii de familie, după care au urmat îmbolnăvirile la grupa de vârsta 1 – 4 ani, înregistrându-se 16 cazuri, 12 diagnosticate în spital (3 cu etiologie precizată și 9 cu etiologie necunoscută) și 4 cazuri au fost diagnosticate de către medicii de familie.  Nu s-a înregistrat nici un deces sub un an și nici o suspiciune de SHU. De altfel, număr ridicat de îmbolnăviri s-a înregistrat și la grupa de vârstă 15 – 65 de ani, respectiv 14 îmbolnăviri, din care 9 au fost diagnosticate în spital cu etiologie necunoscută și 5 în cabinetele medicilor de familie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.