Eveniment

Copiii dumneavoastră se pregătesc să meargă la colindat? Sfaturi de la Poliția Română

Poliția Română vine cu o serie de recomandări pentru părinții copiilor care merg la colindat, pentru ca cei mici să fie în siguranță. Astfel, oameni legii spun că este de preferat ca părinții să cunoască exact traseele de colindat, pe care copiii urmeazã sã le parcurgã în aceste zile, și sã le explice că trebuie sã aibã grijã sã nu ajungã, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi din cauza întunericului, zãpezii, gheții sau altor factori climatici ori de altã naturã.

Mai mult, este recomandat ca părinții să comunice cu micuții, pentru ca aceștia sã înțeleagã pericolul din zone necunoscute, în care s-ar putea rãtãci, cum ar fi pãduri, desișuri, margini de localitãți.

De asemenea, părinții trebuie să-i sfătuiască pe cei mici să colinde în grupuri și, dacă pleacă la colind pe timp de noapte, este recomandat să îi însoțească.

Și, poate cel mai important, este recomandat ca părinții să le amintească celor mici sã nu accepte niciodatã vreo invitație de la necunoscuți, într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.