Eveniment

Copiii de 10 ai județului, premiați de ISJ Teleorman

Cele 10 absolvente de liceu, din Teleorman, care au obținut medii de 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, dar și absolventa de clasa a VIII-a, care a obținut nota maximă la Evaluarea Națională, au primit vineri, 13 septembrie, stimulentele financiare în valoare de 3.000, respectiv 1.000 de lei, acordate de Guvernul României, dar și diplome de excelență din partea conducerii Inspectoratului Școlar Teleorman. Festivitatea de premiere a absolvenților s-a desfășurat în sala de conferințe a Casei Corpului Didactic Teleorman, alături de tinerii de 10 ai județului fiind și directorii instituțiilor absolvite de aceștia, dar și părinți și prieteni. Premiile în bani și diplomele de excelență le-au fost înmânate de prof. Valeria Gherghe, Inspector şcolar general, prof. Monica Coman, Inspector şcolar general adjunct, și prof. Bogdan George Buzatu, Inspector şcolar general adjunct.

„Vă înmânăm, alături de stimulentele financiare, și diplome de excelență, pentru că voi reprezentați excelența în educație. Pentru mine, ca inspector școlar general, dar mai ales ca profesor, este o onoare să vă înmânez diplomele și premiile în bani”, le-a spus celor 11 tinere ce au obținut medii maxime la examenele din acest an prof. Valeria Gherghe, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

În cadrul festivității au fost premiate absolventa de clasa a VIII-a Ioana Sorina  Rusu, de la Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu” Roșiorii de Vede, și alte zece absolvente de liceu care au obținut medii generale de 10 la Examenul de Bacalaureat din acest an, respectiv Adelina Patricia Buică și Laura Mihaela Florea, absolvente ale Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza”, Andreea Cristina Olteanu, de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, Anca Andreea Neagoe și Georgiana Adelina Surdu, absolvente ale Colegiului Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede, Bianca Eliza Voica, Elena Simona Badea, Raluca Valentina Bobe și Anca Măican, absolvente ale Colegiului Național „Unirea” Turnu Măgurele și Isabelle Mihaela Țancu, absolventă a Liceului Teoretic Zimnicea.

„Sunt fericită și mândră că am reușit să obțin singura medie de 10 la Evaluarea Națională. Am ales profiulul matematică pentru că mă simt mai atrasă de real și mi-aș dori să urmez o facultate și să am, mai apoi, o meserie bazată pe matematică sau informatică”, spune Ioana Rusu, în prezent elevă în clasa a IX-a Colegiului Anastasescu. Eleva mai spune că premiul acordat vineri o ajută foarte mult, mai ales că poate să cumpere diverse lucruri care o vor ajuta pentru studii.

„Pentru mine este cea mai mare realizare de până acum, ca elev, și mă bucur foarte mult ca am reușit să demonstrez că pot, am reușit să-mi depășesc limitele. Examenul a fost stresant, de ce să nu recunosc, pentru că am vrut să-mi demonstrez că pot să-mi depășesc anumite temeri și că pot să realizez o performanță chiar dacă vin de la singurul liceu din orașul meu și nu dintr-unul dintre liceele foarte bune din țara noastră, așa cum este trendul general. (…) Pot spune că această realizare m-a ajutat să am mai multă încredere în mine și în forțele proprii”, spune Isabelle Mihaela Țancu, absolventă a Liceului Teoretic Zimnicea, în prezent studentă la Facultatea de Cibernetică economică din cadrul ASE. Pe colegii mai mici, care vor susține anii următori Bacalaureatul, Isabelle îi sfătuiește să se concentreze pe țelul lor și să își găsească vocația în viață, pentru că, spune ea, este foarte important să ajungă să facă ceea ce le place.

Adelina Buică, una dintre absolventele de 10 ale Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria, în prezent strudentă a Facultății de Drept, spune că cel mai important ingredient din rețeta scuccesului este perseverența.

„Un rezultat se poate obține relativ ușor, dacă te pregătești constant. Nu este nevoie să te suprasoliciți înainte de examen. O pregătire constantă cred că reprezintă cheia succesului. (…) Eu am alocat câteva ore de studiu în fiecare zi, mai ales că în ultimul an am pregătit atât Examenul de bacalaureat, cât și admiterea la Facultatea de drept, care a fost cel mai dificil examen de până acum”, spune Adelina Buică. Peste cinci ani se vede la Institutul Național al Magistraturii, de unde va ieși un judecător de succes, dar nu exclude nici varianta să devină un bun avocat.

Cealaltă elevă de 10 a Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria, Laura Florea, care, de câțiva ani, este și o prezență obișnuită a olimpiadelor de geografie, spune că nu i-a fost tocmai greu să obțină rezultatul maxim la Bacalaureat, pentru că s-a pregătit constant în toți cei patru ani de liceu. În prezent este studentă a Facultății de limbi străine, secțiunea de engleză-germană.

„Aș vrea să fac parte din acea categorie a tinerilor care rămân în țară să schimbe ceva. Vrem schimbare, dar trendul este să plecăm, lucru care nu mi se pare normal. Sper să reușesc să schimb eu ceva la lume, și nu ea să mă schimbe pe mine”, spune Laura Florea.

Spre deosebire de Laura, Eliza Bianca Voica, în prezent studentă a Facultății de limbi străine, își dorește să plece peste hotare, să aibă posibilitatea să cunoască și alte locuri, dar spune că va reveni cu drag în țară ori de câte ori va avea ocazia.

„10 la Examenul de bacalaureat a fost ceva neașteptat pentru mine, mai ales că la proba de Limba și literatura română mi s-a părut tot timpul foarte greu să obțin nota maximă. Și totuși am reușit, a fost o bucurie foarte mare atât pentru mine, cât și pentru familie, m-am bucurat enorm, mai ales că nu era ceva ce-mi plănuisem”, spune Eliza Bianca Voica, absolventă a Colegiului Național „Unirea” Turnu Măgurele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.