Social

Copiii cu cerințe educaționale speciale vor fi ajutați prin vouchere educaționale în cuantum fix sau alocație de hrană și cazarmament

Potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, toți copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), dar și cei cu dizabilități, vor putea beneficia de tichete educaționale în cuantum fix sau de asistență socială completă, de care copiii beneficiază și în prezent, adică alocația de hrană și cazarmament.

În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 564 din 2017, copiii cu CES primesc alocația zilnică de hrană și cea pentru rechizite, cazarmament, haine și încălțări.

Părinții copiilor cu CES vor fi nevoiți să aleagă una dintre cele două forme de sprijin: vouchere educaționale în cuantum fix, pentru servicii de sprijin, intervenții psihopedagogice și materiale suport sau asistență socială completă, care presupune asigurarea alocației zilnice pentru hrană, rechizite școlare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei și a încălțămintei, în cuantum egal cu cel pentru copiii aflați în protecția statului, găzduire gratuită în internate sau în centre de asistare pentru copii cu CES.

Întregul procedeu de acordare a tichetelor educaționale pentru servicii de sprijin, material de suport sau intervenții psihopedagogice se aprobă prin hotărâre de Guvern, la inițiativa Ministerului Educației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.