Eveniment

Copaci și stâlpi de electricitate căzuți, în urma ploilor abundente și vântului puternic

În urma precipitațiilor abundente și vântului puternic, din această după amiază, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate mai multe situații de urgență, cele mai multe pe raza orașului Zimnicea.

Potrivit ISU Teleorman, pe raza orașului Zimnicea, un copac a căzut pe un autoturism, iar pentru degajarea acestuia, la fața locului au intervenit pompierii militari zimniceni cu o drujbă și echipamentele din dotarea autospecialei de stingere. Tot la Zimnicea, un alt copac a căzut pe cablurile electrice dintr-o gospodărie, iar pentru revenirea la normal a situației au intervenit pompierii militari cu o drujbă.

De asemenea, un stâlp din beton a căzut pe colțul unei case din orașul Zimnicea, la fața locului deplasându-se pompierii militari cu o autospecială de intervenție, care au luat măsurile necesare pentru ca viețile oamenilor să nu fie puse în pericol, au balizat zona și au solicitat echipa tehnică a furnizorului de energie pentru rezolvarea acestei situații.

Un alt copac a căzut, tot în această după amiază, pe DJ 503, între localitățile Moșteni și orașul Videle. Pentru îndepărtarea acestuia a intervenit un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Videle, cu echipamentele de pe autospeciala de stingere.

Și în municipiul Turnu Măgurele au fost probleme, după ce un copac a căzut pe carosabil. Acesta a fost îndepărtat de pompierii militari cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei de intervenție.

În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, autoritățile recomandă cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.