Eveniment

Copaci rupţi din cauza vântului de duminică

În urma fenomenelor meteorologice de duminică, 13 noiembrie 2016, caracterizate de vânt puternic cu rafale de peste 60 km la oră, echipajele de pompieri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse pe raza județului Teleorman astfel: în municipiul Alexandria – pompierii militari au fost solicitați și au intervenit la ora 13.26 pentru îndepărtarea unui copac căzut pe un autoturism proprietate personală, ce era parcat pe strada Dunării. La această intervenție a acționat echipajul de descarcerare cu motofierăstrăul din dotarea autospecialei, timp de aproximativ o oră. Pagubele au fost apreciate la suma de 2500 de lei. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

O altă intervenție pentru îndepărtarea unui copac ce putea pune în pericol viața trecătorilor a fost pe strada 1 Decembrie. Și de această dată pompierii au degajat zona, fără ca situația să mai constituie vreun pericol pentru cetățeni.

În municipiul Roșiorii de Vede – pompierii militari roșioreni au intervenit în jurul orei 16.45 pentru îndepărtarea unui copac căzut pe fațada blocului L2, aflat pe strada Rahovei, care putea pune în pericol viața trecătorilor și bunurile/mașinile parcate în apropiere. În mai puțin de 10 minute, cu ajutorul echipamentului din dotare, pompierii militari au reușit să degajeze zona, situația revenind la normal.

La ora 15.10, pompierii militari roșioreni au acționat pentru a îndepărat un stâlp din lemn, rupt de la bază, care ramăsese suspendat pe firele telefonice, cu riscul de a cădea pe carosabil. Misiunea s-a încheiat fără probleme deosebite.

în raionul de intervenție al Detașamentului de Pompieri Zimnicea, militarii au acționat pentru degajarea DN 51, în 2 situații, una de dimineață, la ora 09.05, când 2 copaci au fost rupți de vântul puternic, aceștia căzând pe carosabil și pe un gard de la o proprietate privată, iar cealaltă, în jurul urei 12.15, când DN51 a fost blocat pe ambele sensuri de un copac. Cu drujbele din dotarea autospecialelor, pompierii au degajat ambele sensuri de circulație, fără a fi întâmpinate probleme deosebite.

În municipiul Turnu Măgurele, pompierii militari turneni au fost solicitați pe numărul unic de urgență 112, la ora 15.38, pentru îndepărtarea unei foi de tablă desprinsă de pe acoperișul unui bloc aflat pe strada Republicii, care prezenta pericol pentru trecători și putea produce pagube suplimentare la autoturismele parcate în apropiere. Misiunea a fost executată în condiții de siguranță, fiind evitată producerea de pagube materiale suplimentare.

Tot în cursul zilei de duminică, pompierii turneni au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabilul DJ 546, pe raza localității Lița. Acesta a fost degajat rapid, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții normale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.