Eveniment

Copaci doborâți și acoperișuri smulse de vântul puternic de astăzi

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” Teleorman informează că astăzi s-au produs șapte situații de urgență,  generate de vântul puternic, pompierii militari fiind solicitați să-i ajute pe mai mulți cetățeni.

Astfel, la ora 12.45, un copac a căzut pe carosabil, pe DJ 503, între orașul Videle și comuna Moșteni, fără victime. Au intervenit salvatorii Detașamentului de Pompieri Videle cu o autospecială de stingere, care are în dotare și echipamente pentru astfel de misiuni. În cel mai scurt timp posibil, spațiul carosabil a fost eliberat, traficul rutier putând să se desfășoare în condiții de siguranță.

La ora 12.50, un alt copac a fost doborât de vânt pe carosabil, pe DC 18, între Drăgănești-Vlașca și Comoara, fără victime. Pentru degajarea acestuia au acționat pompierii de la Punctul de lucru Drăgănești-Vlașca, cu o autospecială de stingere. Situația a fost rezolvată imediat, cu ajutorul unui motofierăstrău.

La 13.20, un alt apel pe 112, prin care s-a solicitat intervenția pompierilor la un copac căzut pe carosabil, pe DJ 503, între Moșteni și Botoroaga, fără victime, dar unde traficul rutier era blocat. Au acționat de îndată pompierii militari din orașul Videle, cu o autospecială și un motofierăstrău.Traficul rutier a fost reluat în condiții de siguranță;

La 13.45, un copac doborât pe carosabil, pe DJ 503, între Târnava și Drăgănești-Vlașca, fără victime, cu traficul blocat. Situația a fost rezolvată de salvatorii Detașamentului de Pompieri Videle, cu o autospecială și cu echipamentele din dotarra acesteia;

La 13.47, un cetățean a sunat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pentru a cere ajutorul pompierilor deoarece un copac a fost doborât pe casa sa, în orașul Videle, cartierul Tămășești. Pentru gestionarea acestei situații de urgență au acționat un echipaj de pompieri și membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Videle. Nu au fost înregistrate victime.

La 14.50, un acoperiș s-a desprins de pe o casă de locuit, în orașul Videle, cartier Tămășești, fără victime. Au intervenit pompierii militari din oraș, cu o autospecială de stingere. Elementele de construcție au fost îndepărtate de pe casă, în condiții de siguranță.

La ora 15.00, un stâlp din lemn, de telecomunicații, a căzut pe carosabil, pe DN 65 E, în localitatea Voievoda, fără victime. Pentru degajarea acestuia au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Furculești, cu o autospecială.

Pentru a preveni situațiile de urgență, pompierii recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri: fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;  nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate; parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate; îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale; nu atingeți firele căzute la pământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.