Economie

Controlul la faţa locului în exploataţiile de ovine şi caprine s-a încheiat, continuă controlul în exploataţiile de bovine

oiAPIA a efectuat până în 28 septembrie 2014 controlul la faţa locului în exploataţiile de ovine şi caprine din zonele defavorizate şi până în 21 decembrie 2014, va efectua acelaşi tip de control în exploataţiile de bovine din zonele defavorizate care au depus cereri de plată în 2014.

Crescătorii de animale au obligaţia de a menţine în exploataţie animalele pentru care au solicitat ajutorul specific până la datele respective, chiar dacă au fost controlaţi deja, avertizează APIA.

În cadrul controlului la faţa locului echipele de control APIA verifică următoarele elemente: existenţa efectivă a animalelor în exploataţie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse; respectarea pentru animalele găsite la faţa locului, a celor 4 elemente ale sistemului de identificare (crotalii aplicate, paşapoarte în original, înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor – conform extrasului din ziua/preziua controlului, registrul individual al exploataţiei, completat la zi); existenţa documentelor justificative a altor evenimente (pierdere crotalii, forţa majoră, circumstanţe naturale); existenţa documentelor justificative pentru ieşirea din exploataţie, după caz.

Animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii), incorect identificate şi cele care nu sunt găsite, în urma controlului administrativ, în exploataţie la datele obligatorii de retenţie sunt animale nedeterminate, care generează penalităţi sau excluderi de la plată, după caz.

În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibilă.

Precizăm că 28 septembrie 2014 a fost termenul limită până la care echipele APIA au putut efectua controlul la faţa locului, în exploataţiile de ovine şi caprine, şi 21 decembrie 2014 este termenul limită până la care echipele APIA pot efectua controlul la faţa locului, în exploataţiile de bovine. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.