Economie

Contracte de muncă în Israel pentru muncitorii calificaţi în construcţii

Monica DUMITRESCU

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cetăţenii români pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel, pe baza unui protocol privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare sau experienţă în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); fierari – betonişti, îndoirea fierului (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – faianţari, acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă (cunoasterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit.

De asemenea, cei interesaţi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să nu fi lucrat anterior în Israel sau să fi muncit legal în Israel pentru o perioadă de cel puţin doi ani, pe în baza unei vize şi a unui permis de muncă în domeniul construcţiilor, dar au părăsit permanent Israelul cu cel puţin patru ani înainte de solicitarea curentă şi nu au încălcat, în timpul şederii lor în Israel, condiţiile stabilite de permisele şi vizele de muncă; să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor; să nu aibă cazier judiciar; să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv munca la înălţime şi manipulare de greutăţi; să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni. Salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani. Persoanele interesate se pot înscrie la Agenţia Judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă Teleorman, cu următoarele documente: cerere tip; curriculum vitae; declaratie – tip; copie Carte de identitate; copii ale actelor de studii şi de calificare (toate paginile scrise), după caz; copii ale documentelor care atesta experienţa, vechimea în muncă, după caz.

Informaţii legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc. se găsesc pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.