Economie

Contracte de finanțare pentru proiecte de infrastructură la Brânceni, Furculești și Slobozia Mândra

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, marți, 22 august, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 100 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.135.215.117,18 lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare a apelor uzate și a sistemelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, construirea unor poduri, precum și reabilitarea și modernizarea pistelor de biciclete, a podețelor, trotuarelor și rigolelor pentru apă pluvială.

Din județul Teleorman, au semnat contracte trei primării, astfel: “Modernizare drumuri de interes local în comuna Brânceni, județul Teleorman”, cu o sumă alocată de 14.000.000 lei, “Sursă și gospodărie de apă, comuna Furculești, satele Moșteni, Voievoda și Furculești, județul Teleorman” – 7.822.189,92 lei și “Modernizare drumuri de interes local în comuna Slobozia Mândra, județul Teleorman” – 11.000.000 lei.

“Proiectele semnate astăzi au rezultate concrete pe termen lung și vin în sprijinul nevoilor cetățenilor din 38 de județe, ajutând la creșterea standardului de trai al acestora. Contribuim, astfel, la reducerea disparităților între regiuni, cu scopul final de a avea o Românie mai prosperă”, a precizat ministrul dezvoltării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.