Sport

Continuă scandalurile în fotbalul judeţean – Încă un arbitru bătut pe teren, echipa din Cucuieţi este protagonistă!

Seria evenimentelor grave din fotbalul judeţean, deschisă acum o săptămână, s-a repetat duminica trecută, când  încă un joc s-a terminat înainte de minutul 90. Partida Şoimii Scrioaştea – Ştiinţa Cucuieţi (altfel, două echipe recunoscute pentru orgoliile afişate în jocurile directe, două echipe care cred în continuare că fotbalul este prilejul pentru manifestarea gesturilor reprobabile sau locul ideal pentru lovirea arbitrilor. De-a lungul anilor, duelurile între cele două echipe au fost prilej de bătălie – la  propriu – între jucători, sau de lovire a arbitrilor. Iar ultimul episod a avut loc duminica trecută (30 septembrie), la jocul din Liga a 6-a, seria a 3-a, când jocul s-a întrerupt în min. 48. Atunci, la scorul 3-2 pentru gazde, jucătorii oaspeţi n-au vrut să accepte decizia arbitrului Sorin Manea (Alexandria) şi, care a validat – pe bună dreptate, după cum spun cei care au fost la joc – un gol pentru gazde, deşi arbitrul asistent de pe acea parte (M. Paţe, tot din Alexandria), ridicase steagul pentru un presupus ofsaid. De aici, până la lovirea centralului Manea de către doi aşa-zişi jucători din Cucuieţi n-a mai fost decât un pas; jucătorii cu nr. 17 şi nr. 10 (Radu Tudorel Sorin şi Radu Tudor), jucătorii care s-au repezit spre arbitru, au fost cei care l-au şi agresat pe acesta, iar imediat jocul s-a încheiat, deşi mai era o repriză de jucat!

Că echipa din Cucuieţi a avut şi o “justificare”, în opinia jucătorilor, prin inadvertenţa deciziilor arbitrilor, nu este o scuză; nu se fac astfel de gesturi necugetate, nu trebuie bătuţi arbitrii, atunci când ei (mai şi) greşesc. Pentru că, sperăm, sancţiunile care vor fi luate miercuri, la Comisia de disciplină a AJF Teleorman, după acest incident, în care este implicată, din nou, echipa din Cucuieţi, să fie din cele mai severe. Iar asemenea comportamente ale jucătorilor să fie stopate de conducătorii echipelor, pentru a nu se risca sancţiuni mai severe, în viitor.

 

La Drăgăneşti de Vede se pune preţ pe fairplay!

La acest capitol, trebuie evidenţiată echipa din Drăgăneşti de Vede, o formaţie care joacă tot în Liga a 6-a, dar care pune preţ pe disciplină, pe maniera de exprimare a jucătorilor. Astfel, la ultimul joc, disputat pe teren propriu (1-4 cu Sporting II Roşiorii de Vede), un jucător al gazdelor şi-a pierdut  un pic cumpătul şi l-a înjurat pe arbitrul întâlnirii (R. Glăvan, din Videle); ulterior, centralul i-a arătat cartonaşul roşu jucătorului, care a plecat spre vestiare. Numai că, reacţia conducerii echipei Victoria, în frunte cu primarul comunei Drăgăneşti de Vede (Victor Letcanu, prezent la joc), a fost una de evidenţiat: jucătorul a fost certat de aceştia, a fost anunţat că îşi va plăti singur amenda pe care o va primi pentru eliminarea respectivă, iar dacă vrea să mai joace, trebuie să îşi tempereze nervii, pentru că “fotbalul este un sport, unde vrem să vedem spectacol, nu scandal!”; iar mesajul este valabil pentru toţi jucătorii din echipa Victoria. Bravo celor din Drăgăneşti de Vede.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.