Eveniment

Continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu COVID-19/ Vizate, zonele aglomerate din județ și mijloacele de transport

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, au desfăşurat, în ultima perioadă, acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, în contextul creșterii numărului de persoane confirmate cu COVID-19 la nivelul județului Teleorman.

În acest sens, joi, au fost organizate 10 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale,  restaurantele și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 98 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 175 mijloace de transport, dintre care 63 de mijloace de transport public în comun și au fost legitimate 471 de persoane.

Echipele de control au depistat 69 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei.

De asemenea, alte șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, au fost aplicate, în cadrul acțiunilor punctuale, conform Legii 61/1991, persoanelor care nu au respectat normele de conviețuire socială.

Totodată, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.