Social

Consumatorii casnici de energie electrică și gaze naturale nu vor mai putea fi debranșați în perioada măsurilor de sprijin

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că Guvernul are în vedere elaborarea, în curând, a unui act normativ care să reglementeze interzicerea debranșării consumatorilor de energie electric și gaze natural pe perioada în care se aplică măsurile de sprijin. Acesta a mai declarat că măsura se impune în contextul în care sunt furnizori care au emis facturi greșite și este necesară recalcularea.

“A apărut în piaţă un comportament incorect, să spunem, din partea celeilalte părţi, a furnizorilor, iar noi trebuie să fim echilibraţi şi să venim şi în sprijinul clienţilor, atunci când este cazul. Şi faptul că s-au întocmit milioane de facturi, aşa cum ne demonstrează realitatea, într-un mod eronat şi există acest risc ca până la finalizarea tuturor litigiilor cu ANRE oamenii să fie debranşaţi, nu poate să rămână aşa, de aceea introducem măsura de interzicere a debranşării”, a afirmat Virgil Popescu, care a precizat, totodată, că pe toată perioada de aplicare a Legii consumatorului vulnerabil şi a Legii 259/2021 privind compensarea şi plafonarea facturilor la energie nu vor fi debranşări, nu doar pentru consumatorii vulnerabili, ci şi pentru restul consumatorilor.

Guvernul va aproba săptămâna viitoare ordonanța de urgență pentru noua schemă de sprijin pentru consumatorii de energie și ar putea ajuta și alte industrii, pe lângă cele sectorul agricol și alimentar. De asemenea, va extinde interdicția debranșării și va obliga furnizorii care nu au oferit în facturi măsurile de sprijin să refacă facturile și să le storneze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.