Economie

Construirea Podului Dunării de Sud s-a lovit de refuzul CNAIR

În luna august, Primăria orașului Zimnicea a înaintat o solicitare către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru construirea Podului Dunării de Sud, care să lege orașul Zimnicea de municipiul Svishtov, din Bulgaria. Propunerea administrației zimnicene a fost redirecționată către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA de unde a primit și răspunsul negativ.

“Strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere din România este realizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Master Planul General de Transport al României (MPGT), document strategic, aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr. 666/14.09.2016, care stabilește principalele direcții de dezvoltare a infrastructurii de transport din România. Strategia de implementare a Master Planului de Transport al României se actualizează periodic, astfel încât finanțarea proiectelor pentru infrastructura de transport să se încadreze în creditele de angajament și creditele bugetare aprobate prin legile bugetare anuale.

În prezent, proiectul propus de dvs. nu este prevăzut în MPGT”, este răspunsul primit de primarul de la Zimnicea, Petre Pârvu, de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care se arată dezămăgit de faptul că “autoritățile centrale ale statului român nu consideră o prioritate construire podului de legătură între Zimnicea și Svishtov”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.