Sport

Constructorul stadionului din Turnu Măgurele infirmă scăderea ritmului de lucru

În urmă cu două zile, în ziarul nostru vă prezentam anumite amănunte vizavi de ritmul lucrărilor la stadionul din Turnu Măgurele, precum şi despre prelungirea termenului de finalizare a acestor lucrări, conform panourilor afişate de constructor la intrarea în zona şantierului respectiv. Reacţia firmei SC Erbaşu SA, societate care construieşte atât stadionul din Turnu Măgurele, cât şi Sala Polivalentă din Alexandria, a venit imediat, încercând să lămurească anumite aspecte legate de lucrările de la Turnu Măgurele. În paranteză fie spus, menţionăm un singur lucru, promptitudinea cu care coordonatorul de proiect de la stadionul din Turnu Măgurele (ing. Mircea Toader) ne-a transmis situaţia lucrărilor de acolo; în antiteză, am putea spune, faţă de situaţia de la Sala Polivalentă din Alexandria, de unde, timp de un an de zile, nimeni n-a spus nici un cuvânt, nici lucrătorii de acolo, nici altcineva, măcar referitor la prelungirea termenului de finalizare a sălii (la 30 iunie 2016 era anunţat termenul de finalizare a sălii).

Poziţia constructorului SCC Erbaşu SA vizavi de lucrările la stadionul Municipal din Turnu Măgurele, transmisă către redacţia ziarului nostru o prezentăm mai jos:
«Referitor la articolul publicat de dumneavoastră în care vă exprimaţi îngrijorarea faţă de prelungirea termenului de execuţie de la Turnu Măgurele, vă facem cunoscute următoarele:
1. În cuprinsul textului panoului de şantier montat la intrarea din amplasament s-a strecurat o greşeală de redactare în care termenul de execuţie este de 24 de luni. (Vă mulţumim pentru atenţionare). Contractul de lucrări este încheiat pe o perioadă de 18 luni, termenul nefiind prelungit.
2. Ritmul de lucru actual este superior celui de la început, fapt demonstrat de numărul oamenilor care lucrează în fiecare zi la şantierul din Turnu Măgurele. În prezent există o medie de aproximativ 90 de muncitori şi de 4 ingineri.
3. Lucrările se desfăşoară în condiţii normale, fiind deja demarată execuţia la toate “structurile” de beton care condiţionează “deschiderea” celorlalte fronturi de lucru (arhitectură, instalaţii interioare şi exterioare) şi amenajări exterioare.
4. Lucrările de amenajare a Sălii Polivalente de la Alexandria se desfăşoară independent faţă de cele de la Stadionul din Turnu Măgurele, existând două “nuclee de oameni distincte”, menite a se ocupa de proiectele din judeţul dumneavoastră.
4. Estimăm că lucrările vor fi finalizate în termenul asumat.
6. Pentru orice alte informaţii vă stau la dispoziţie.»

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.