Politic

Constantin Filip consideră că Florescu este vinovat de lipsa fuziunii cu PMP în Teleorman

Ioan DUMITRESCU

Secretarul general al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, profesorul Constantin Filip, afirmă că fuziunea dintre UNPR şi Partidul Mişcarea Populară în judeţul Teleorman nu s-a produs din cauza preşedintelui Organizaţiei judeţene Teleorman al PMP-ului, Adian Florescu. Constantin Filip afirmă că Adrian Florescu ar fi trebuit să se mulţumească doar cu pretenţia de candidat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, lăsând locul de preşedinte al organizaţiei Partidului Mişcarea Populară domnului Florică Mara, preşedintele UNPR Teleorman. De altfel, Constantin Filip afirmă că, din acelaşi motiv, şi deputatul UNPR Alin Bucur refuză să recunoască fuziunea UNPR cu PMP, deputatul susţinând că este în continuare progresist, nu membru al PMP-ului, şi păstrând în continuare însemnele UNPR-ului la biroul său parlamentar din Alexandria. Referindu-se tot la fuziunea UNPR cu PMP, secretarul general al UNPR-ului, Constantin Filip afirmă că se cunoaşte cu Adrian Florescu de peste 30 de ani, dar acum nu s-a întâlnit niciodată cu acesta, pentru a vorbi despre fuziune. Vorbind despre fuziunea celor două formaţiuni politice, Constantin Filip declară că la congresul celor două partide, liderii UNPR Teleorman au votat pentru „ideea de fuziune”, nu pentru fuziunea în sine. De aceea, dar mai ales din cauza lui Adrian Florescu, secretarul general al UNPR-ului, Constantin Filip susţine că va rămâne membru al UNPR-ului, la fel ca şi Florică Mara, care s-a retras, deocamdată, temporar, din politică.

Considerând că trebuie să fie cinstit, Constantin Filip declară că pe Traian Băsescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, îl consideră „un politician valoros, un adevărat animal politic”. Vorbind şi despre Gabriel Oprea, Constantin Filip susţine că toţi membrii UNPR îl regretă, acesta fiind un om moral, cu un caracter impecabil. În ce-l priveşte pe Vali Steriu, Constantin Filip crede că acesta s-a predat prea uşor şi necondiţionat lui Traian Băsescu şi PMP-ului. Pe de altă parte, există progresişti teleormăneni care consideră că vor merge în continuare după preşedintele UNPR Florică Mara, şi că „nu au lăsat armele”.

 

Preşedintele PMP Teleorman recunoaşte că nu există fuziunea cu UNPR

 

Un pic agasat de atâta interes cât acordă spaţiul public manierei în care decurge fuziunea dintre Partidul Mişcarea Populară cu Uniunea Naţională pentru Progresul României, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman al PMP-ului, Adrian Florescu, afirmă că în judeţul nostru, deocamdată, fuziunea nu există. Florescu afirmă că s-a întâlnit în două rânduri cu preşedintele UNPR Teleorman, Florică Mara, într-o discuţie „privată”, refuzând să spună ce au discutat cei doi preşedinţi, tocmai datorită caracterului respectivei discuţii. Adrian Florescu susţine că la Partidul Mişcarea Populară au fost rezervate pentru membrii UNPR funcţiile de prim-vicepreşedinte, de secretar general adjunct, de patru vicepreşedinţi şi patru secretari executivi, aceste funcţii aşteptându-i pe progresişti până la începutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Preşedintele PMP Teleorman declară că partidul pe care îl conduce la nivel judeţean are în momentul de faţă 69 de organizaţii locale, iar despre UNPR nu ştie câte organizaţii locale are. Florescu nu înţelege cum de se poate întâmpla că, în urmă cu aproximativ două luni, membrii UNPR au votat cu toţii pentru fuziune la Conferinţa naţională a partidului, membrii PMP au votat la fel, pentru fuziune, în congresul reunit al celor două formaţiuni politice, ambele formaţiuni politice au votat, deci, pentru respectiva fuziune, iar acum, unii dintre progresişti refuză să o recunoască. Mai mult decât atât, Adrian Florescu susţine că, pe data de 19 septembrie, Tribunalul municipiului Bucureşti a decis că fuziunea respectivă este definitivă. În ceea ce priveşte candidatura sa la alegerile parlamentare din 11 decembrie, Adrian Florescu a declarat că este posibilă sau, mai bine spus, foarte probabilă. Despre alte candidaturi ale membrilor PMP la alegerile parlamentare din acest an, Adrian Florescu nu are cunoştinţă, dar susţine că vor fi anunţate în timp util. Referindu-se la posibile alianţe pre-electorale sau post-electorale ale PMP-ului cu alte formaţiuni politice, Adrian Florescu susţine că acestea nu vor fi, iar despre propria sa candidatură pentru Camera Deputaţilor, Florescu susţine că va prezenta foarte curând proiectul său de candidat, având elaborate proiectele pe toate domeniile de activitate şi pe departamente, precum învăţământ, sănătate, agricultură, economie, turism, administraţie publică şi altele.

Întorcându-se la alegerile parlamentare din 11 decembrie, Adrian Florescu a declarat că nu îi este indiferentă prezenţa la votare. Vorbind despre preşedintele PMP, Traian Băsescu, Florescu afirmă că acesta ar fi foarte bine să candideze la alegerile parlamentare, dar îşi aminteşte că acesta a declarat că, după ce a fost două mandate preşedintele ţării, i-ar fi greu acum să fie un simplu parlamentar. Adrian Florescu mai susţine că în timp ce majoritatea formaţiunilor politice suferă de lipsa unui leader-ship, în PMP Traian Băsescu ar fi cel mai bun premier al ţării, datorită îndelungii sale experienţe. Adrian Florescu mai afirmă că în anul 2017 vor avea loc alegeri interne în Partidul Mişcarea Populară, pentru toate funcţiile de conducere din partid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.