Social

Consiliul local Zimnicea a aprobat valoarea stimulentelor financiare pentru elevii cu rezultate deosebite în competiţiile şcolare

Consilierii locali zimniceni au aprobat, în şedinţa de lucru de vineri, 25 mai, proiectul de hotărâre privind aprobarea stimulentelor financiare acordate elevilor care au obţinut distincţii la etapele judeţeană şi interjudeţeană/regională ale competiţiilor şcolare, în anul şcolar 2017-2018, care se finanţează de către Primăria oraşului Zimnicea.

Potrivit actului administrativ, urmează să fie premiaţi elevii din unităţile de învăţământ din oraşul Zimnicea care au obţinut rezultate meritorii la olimpiadele/concursurile şcolare, la etapele judeţeană şi interjudeţeană/regională. Totodată, elevii care au obţinut rezultate deosebite la mai multe olimpiade şcolare şi concursuri, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă, se mai arată în actul administrativ.

Elevii claselor V- XII din unităţile şcolare zimnicene, vor primi, în funcţie de rezultatele obţinute, premii în bani, astfel: pentru rezultate obţinute la olimpiadele judeţene Premiul I este de 100 de lei, Premiul II este de 80 de lei, iar Premiul III este de 70 de lei, în timp ce Menţiunea va fi premiată cu 50 de lei. În schimb, pentru rezultate obţinute la concursurile judeţene Premiul I este de 80 de lei, Premiul II este de 60 de lei, Premiul III este de 50 de lei, în timp ce Menţiunea este premiată cu 30 de lei.

Pentru rezultatele obţinute la olimpiadele interjudeţene/regionale, elevii vor primi pentru Premiul I 110 lei, pentru Premiul II 90 de lei, pentru Premiul III 80 de lei, iar pentru Menţiune 60 de lei. Totodată, pentru rezultatele obţinute la concursurile interjudeţene/regionale, Premiul I este în valoare de 90 de lei , Premiul lI este de 70 de lei, Premiul II este de 60 de lei, iar pentru Menţiune vor fi acordaţi 40 de lei.

Şi performanţele sportive sau artistice ale elevilor zimniceni vor fi recompensate, au mai decis aleşii locali, astfel că vor fi premiaţi toţi ceicare s-au remarcat în cadrul concursurilor sportive, de dans sau teatru.

Astfel, pentru rezultate obţinute la olimpiadele judeţene, Premiul I va fi răsplătit cu suma de 90 de lei, Premiul II cu 70 de lei, Premiul III cu 60 de lei, în timp ce pentru Menţiune vor fi acordaţi 40 de lei.

Pentru rezultate obţinute la concursurile judeţene, Premiul I este de 80 de lei, Premiul II este de 60 de lei, Premiul III este de 50 de lei, în timp ce pentru Menţiune vor fi acordaţi 30 de lei.

Pe de altă parte, pentru rezultate obţinute la olimpiadele interjudeţene/regionale, Premiul I este de 100 de lei, Premiul II este de 80 de lei, Premiul III este de 70 de lei, în timp ce pentru Menţiune vor fi acordaţi 50 de lei.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la concursurile interjudeţene/regionale, Premiul I este de 90 de lei, Premiul II este de 70 de lei, Premiul III este de 60 de lei, iar Menţiunea va fi recompensată cu 40 de lei.

Totodată, actul administrativ prevede că, în funcţie de rezultatele obţinute, vor fi acordate stimulente financiare şi pentru elevii din c lasele 0-IV, elevii urmând să fie premiaţi o singură dată, pentru cea mai înaltă performanţă obţinută.

Astfel, se arată în actul administrativ, Premiul I este de 50 de lei, Premiul II este de 40 de lei, Premiul III este de 30 de lei, în timp ce pentru Menţiune vor fi acordaţi 20 de lei.

Situaţia elevilor care urmează să fie premiaţi se întocmeşte în vaza datelor furnizate de unităţile de învăţământ în care sunt înscrişi elevii, se mai arată în proiectul de hotătâre adoptat de aleşii locali zimniceni. (Violeta Mocanu).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.