Economie

Consiliul local Alexandria s-a întrunit de îndată pentru a prinde finanţarea unor proiecte din excedentul bugetar pe 2014

consiliuMonica DUMITRESCU

Primarul muncipiului Alexandria a convocat, vineri, 7 noiembrie, Consiliul local în şedinţă de îndată pentru aprobarea unor proiecte care vizează actualizarea documentaţiei tehnico economice a unor obiective de investiţii şi asigurarea cofinanţării acestora de la bugetul local în vederea obţinerii de fonduri prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în cadrul Programului Naţional de dezvoltare locală care priveşte unităţile de învăţământ şi infrastructura. Este vorba despre obiectivele de investiţii “Construire grup sanitar la Şcoala gimnazială nr. 5 Alexandria” şi “Construire vestiare şi grup sanitar la Liceul Teoretic Al. I. Cuza Alexandria”. De asemenea, primarul municipiului reşedinţă de judeţ a propus asigurarea de la bugetul local a cofinanţării aferente şi pentru obiectivele de investiţii “Infrastructură şi utilităţi pe şoseaua Turnu Măgurele – incinta fostei Unităţi Militare” şi “Modernizare strada Mircea cel Bătrân”. Consiliul local a aprobat în unanimitate toate proiectele propuse în şedinţa de vineri.

Primarul Victor Drăguşin a explicat că a fost nevoie să convoace de îndată Consiliul local pentru discutarea şi aprobarea acestor proiecte pentru a putea să le depună cât mai repede la Ministerul Dezvoltării care va asigura finanţarea lor din excedentul bugetar pe anul 2014.

“Pentru prima dată după mulţi ani România are excedent bugetar. În acest context, trebuie să profităm de această oportunitate şi să depun proiectele pe care le aveţi pe masă cât mai repede posibil, chiar mâine”, a spus Drăguşin. Acesta a mai precizat că şi-a propus ca obiectivele de investiţii la cele două unităţi de învăţământ menţionate să fie finalizate până pe 25 decembrie 2014, iar cele privind infrastructura şi utilităţile pentru incinta fostei UM Alexandria şi modernizarea străzii Mircea cel Bătrân, lucrări ce vor fi încredinţate societăţii de administrare a intrastructurii din cadrul primăriei, ASCE, să fie demarate în acest an şi să continue anul viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.