Sport

Consiliul local Alexandria a aprobat burse pentru 1603 elevi

Monica DUMITRESCU

1603 elevi din Alexandria vor primi bursele aferente semestrului I al anului şcolar 2016-2017. Consiliul local al municipiului Alexandria, întrunit joi, 24 noiembrie, în şedinţă ordinară, a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Din cele 1603 burse care se vor acorda în acest semestru, cele mai multe sunt burse de merit, respectiv 1002 burse, 65 sunt burse de performanţă, 82 sunt burse de studiu şi 454 sunt burse de ajutor social. Elevilor din şcolile generale le revin 794 de burse, iar celor de la liceele din Alexandria, 809 burse. În categoria şcolilor gimnaziale, cele mai multe burse se vor acorda la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” -153. La licee, cele mai multe burse sunt în semestrul I al acestui an şcolar la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”-236.

Potrivit hotărârii Consiliului Local, cuantumul burselor acordate anul acesta a rămas acelaşi ca şi anul trecut.

Bursele de performanţă care se acordă elevilor care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei, elevilor care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi elevilor care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, vor avea o valoare de 100 lei/lună.

Bursele de merit, în valoare de 70 lei/lună, vor fi acordate elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene cu media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior, iar bursele de studiu în valoare de 50 lei/lună se vor acorda elevilor proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, cu condiţia să fi avut media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior. Vor mai fi acordate burse de ajutor social în valoare de 40 lei/lună, la cerere unor copii din categoriile defavorizate (orfani, bolnavi etc.).

Acordarea burselor de performanţă, de merit, de studiu sau ajutor social elevilor de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar este reglementată de Legea 1/2011, legea educaţiei naţionale, însă potrivit aceleiaşi legi cuantumul burselor este stabilit de consiliul local. Cheltuielile cu bursele elevilor din învăţământul preuniversitar de stat fac parte din finanţarea complementară care se asigură din bugetele locale ale unităţilor administrativ teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ respective, în limita fondurilor disponibile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.