Social

Consiliul Local Alexandria aprobă numărul de burse aferente semestrului I

1.664 de burse vor fi acordate elevilor din unitățile școlare de pe raza municipiului reședință de județ (887 pentru școli, iar alte 777 pentru licee), dacă aleșii locali alexăndreni vor aproba în ședința de lucru de miercuri, 25 noiembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse din unitațile de învățământ preuniversitar de stat aferente semestrului I al anului școlar 2020-2021.

Potrivit proiectului de act administrativ, cele mai multe dintre bursele acordate sunt de merit, respectiv 1.381, în timp ce alte 255 sunt burse de ajutor social, două sunt burse de performanță, iar alte 26 sunt burse de studiu.

”Potrivit Legii nr. 1/2011 a Educației Naționale, elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat beneficiază de burse de performanță, de burse de merit, de burse de studiu și burse de ajutor social. Cuantumul și numărul burselor acordate sunt stabilite prin hotărâre a Consiliului Local. Cheltuielile cu bursele elevilor din învățământul preuniversitar de stat fac parte din finanțarea complementară care se asigură din bugetele locale ale unităților administrativteritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.