Eveniment

Consiliul local Alexandria a aprobat organizarea Zilelor municipiului în perioada 28- 30 august

deliaMonica DUMITRESCU

Săptămâna trecută, Consiliul local al municipiului Alexandria, întrunit în şedinţă ordinară, a aprobat proiectul de Hotărâre privind organizarea ediţiei a XXI-a a Zilelor Municipiului în perioada 28-30 august 2015. Potrivit proiectului aprobat, devizul pentru organizarea acestui eveniment se ridică la aproximativ 500.000 lei, finanţarea cheltuielilor pentru organizarea Zilelor Municipiului Alexandria făcându-se de la bugetul local, din sume provenind în cea mai mare parte din sponsorizări.

Cea mai mare parte din suma alocată organizării acestui eveniment, aproximativ jumătate, va fi utilizată pentru manifestările cultural-artistice. Pentru manifestările sportive şi de tineret a fost alocată suma de 105.000 lei. O sumă considerabilă, de aproximativ 65.000 milioane lei, a fost alocată pentru cheltuieli ocazionate de prezenţa delegaţiilor oficiale prezenta la manifestări (cheltuieli de cazare, masă şi protocol). Pentru premierea elevilor alexăndreni care au obţinut anul acesta rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare şi a profesorilor care i-au pregătit pe aceştia, a fost alocată suma de 30.000 lei. Focul de artificii care va încheia manifestările anul acesta va scoate din visteria municipalităţii 20.000 lei. La capitolul alte cheltuieli a fost trecută suma de 30.000 lei.

Potrivit programului aprobat de Consiliul local Alexandria, manifestările sunt similare celor din anii anteriori şi cuprind o serie de concursuri pentru copii şi adulţi (concurs de orientare, concurs de fotografie, şah, table, tenis, FIFA, fotbal, cros, biliard, rummy etc) ai căror câştigători vor primi premii din partea municipalităţii, târgul meşteşugarilor, parada portului popular, simpozioane, lansări de carte, procesiune religioasă, expoziţie de maşini de epocă, spectacole pentru copii, spectacole de muzică populară, lăutărească şi uşoară. Nu vor lipsi tradiţionalele premieri ale celor mai frumoase spaţii verzi, celui mai vârstnic cetăţean, primului născut în ziua de 30 august, şedinţa festivă a consiliului local Alexandria în cadrul căreia va fi conferit titlul de cetăţean de onoare.

Printre vedetele invitate să cânte anul acesta la Zilele Alexandriei se numără Nelu Ploieşteanu, Maria Buză, Taxi, Maxim, Lida Buble, Bere Gratis, Delia şi Holograf.

3 Comments

  1. nu e frumos sa dai asa.Lasa sa fac e frumos ziua Alexandriei

  2. Bere Gratis si Holograf!!! Abia astept!

  3. Sa va ia dracu, cu zilele v-stre cu tot…..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.