Politic

Consiliul local a aprobat amenajarea variantei ocolitoare pe DN 51 în municipiul Alexandria

consiliul localCarmen Dumitrescu

Reabilitarea sistemului rutier al municipiului alexandria a constituit întotdeauna o prioritate a actualei administraţii. Iar rezultatele sunt vizibile, mai ales în cursul ultimilor ani. Noul obiectiv al municipalităţii alexăndrene este acum reabilitarea sistemului rutier, prin amenajarea variantei ocolitoare pe DN 51, mai ales că demararea lucrurilor se impune de urgenţă, pentru a nu fi afectaţi foarte multă vreme locuitorii din zona de interes. Astfel, în cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului local Alexandria, primarul Victor Drăguşin a supus dezbaterii şi aprobării consilierilor proiectul de hotărâre cu privire la modificarea anexei la Hotărârea de Consiliu Local nr.5 din ianuarie 2008 privind aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Reabilitare sistem rutier amenajare varianta ocolitoare pe DN51 în Alexandria”.

Istoria acestui proiect începe în anul 2007, când a fost elaborat acest proiect care cuprinde două tronsoane: tronsonul I, cuprins între strada Bucureşti şi strada Meşteşugari şi tronsonul II pe traseul cuprins între strada Al.Ghica şi strada Dunării. Printr-o hotărâre a Consiliului local din ianuarie 2008 a fost aprobată documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii, în ceea ce priveşte primul tronson, cel cuprins între strada Bucureşti şi strada Meşteşugari- Pentru lansarea în execuţie a obiectivului  era necesară modificarea anexei hotărârii respective pentru aprobarea valorii totale a investiţiei pentru ambele tronsoane. Având în vedere importanţa acestui sector de drum care face legătura între DN6 (E70) şi DN51 şi ţinând cont de faptul că traseul drumului naţional DN51 se suprapune cu traseul străzii Alexandru Ghica, străzii Meşteşugari şi străzii Dunării, sistemul rutier în cauză este grav deteriorat, aproape impracticabil iar traficul se desgăşoară cu mare greutate, afectând siguranţa locuitorilor din zonă, atunci este evidentă necesitatea lansării în execuţie a obiectivului.

În cadrul şedinţei Consiliului local de la finalul lunii aprilie, consileirii au aprobat valoarea totală a proiectului, necesară pentru finalizarea celor două tronsoane, cuantificată la 5,710.285,32 lei. În aceste condiţii, lucrările efective vor putea începe într-un termen relativ scurt, astfel încât neplăcerile locuitorilor din zona respectivă, dar şi participanţii la traficul rutier să fie scurtate acum. În bugetul anului 2013, municipalitatea a luat în calcul şi alte proiecte de reabilitare a sistemului rutier din municipiu şi e deja un lucru ştiut acela că în ultimii ani circulaţia rutieră din municipiu a devenit cu mult mai facilă, mai sigură şi mai comodă pentru populaţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.