Politic

Consiliul Judeţean va suporta 60% din costurile de funcţionare ale Căminului de bătrâni de la Saelele

Cei 32 de consilieri prezenţi la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de marţi, 30 august, au dezbătut şi votat proiectul de hotărâre privind încheierea acordului de parteneriat între Judeţul Teleorman prin Consiliul Judeţean Teleorman şi comuna Saelele prin Consiliul Local al comunei Saelele, în vederea finanţării cheltuielilor de funcţionare a „Centrului social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale comuna Saelele, sat Pleaşov, judeţul Teleorman”.

Astfel, potrivit actului normativ, Consiliul Judeţean va suporta 60% din cuantumul total al cheltuielilor de funcţionare a centrului, hotărârea urmând să îşi producă efectele da la data intrării în vigoare şi până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii prin acordul scris al părţilor.

„În vederea asigurării funcţionării „Centrului social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale comuna Saelele, sat Pleaşov, judeţul Teleorman”, comuna Saelele prin adresa nr.2177 din 25 iulie 2016 solicită încheierea unui acord de parteneriat cu judeţul Teleorman care are ca scop finanţarea în comun a cheltuielilor de funcţionare, condiţie asumată prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 76 din 15 iunie 2010. Acordul de parteneriat are ca scop susţinerea în comun a cheltuielilor de funcţionare a Centrului social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale situat în comuna Saelele, sat Pleaşov, judeţul Teleorman, cota de participare a judţului Teleorman prin Consiliul Judeţean Teleorman fiind în procent de 60% din cuantumul total al cheltuielilor de funcţionare, iar cota parte de participare a Comunei Saelele prin Consiliul Local Saelele în procent de 40% din totalul cheltuielilor de funcţionare”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre.

Centru social de la Saelele, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional, ce a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de peste 1,8 milioane de lei şi pune la dispoziţia bătrânilor din localitate şi împrejurimi 24 de locuri de cazare, a fost ianugurat duminică, 7 august, în prezenţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

În judeţul Teleorman, Centrul social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale de la Saelele este cel de-al cincilea, alte patru cămine de bătrâni funcţionând la Furculeşti, Cervenia, Talpa şi Olteni. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.