Politic

Consiliul Judeţean Teleorman şi-a schimbat din nou componenţa

Carmen Dumitrescu

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Teleorman din data de 29 august s-au dezbătut o serie de probleme care îi vizează direct sau indirect pe locuitorii judeţului. Printre acestea s-au aflat asocierea judeţului nostru, prin Consiliul Judeţean cu judeţul Dâmboviţa, în vederea reabilitării şi modernizării unor drumuri judeţene, aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Asociaţiilor a SC Eurobac Turnu Măgurele şi desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean în Comitetul Judeţean de Iniţiativă Teleorman pentru organizarea alegerilor la Camera Agricolă.

În aceeaşi şedinţă a fost rectificat bugetul propriu al judeţului pentru acest an şi a fost aprobată cotizaţia anuală pentru Asociaţia Secretarilor de Judeţe din România. Consilierii judeţeni au mai aprobat Planul de analiză şi acoperire a riscurilor identificate la nivelul judeţului Teleorman. Scopurile acestuia sunt: asigurarea cunoaşterii de către toţi factorii implicaţi a sarcinilor şi atribuţiilor ce le revin premergător, pe timpul şi apariţia unei situaţii de urgenţă, crearea unui cadru unitar şi coerent de acţiune pentru prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă şi asigurarea unui răspuns optim în caz de urgenţă, adecvat fiecărui tip de risc identificat. Planul de Analiză şi Acoperire a Riscurilor la nivelul judeţului Teleorman cuprinde date despre gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, cutremure şi alunecări de teren, accidente nucleare, incendii de pădure, accident chimic, epidemii, etc.

Însă, cel mai important dintre punctele înscrise pe ordinea de zi a acestei şedinţe a fost desemnarea unui alt consilier judeţean în locul pesedistului Dorin Stanca, devenit incompatibil. Noul consilier judeţean este Maria Moţ, pesedistă cu state vechi, de profesie profesoară, numele acesteia fiind următorul pe lista de aşteptare a formaţiunii politice pentru ocuparea acestei demnităţi. Noului consilier judeţean i s-a urat succes în activitatea viitoare, aceasta declarându-se încrezătoare în faptul că va face faţă cu succes provocărilor din cadrul acestei activităţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.