Economie

Consiliul Judeţean a stabilit preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, pentru anul 2017

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de luni, 27 februarie, consilierii judeţeni prezenţi în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ au dezbătut şi votat Proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, pentru anul 2017.

Astfel, potrivit anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean, preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură pentru anul 2017, în urma adoptării , este de 0,620 lei/kg pentru grâul de consum, 0,580 lei/kg pentru orzul boabe de consum, 1,450 lei/kg pentru floarea soarelui de consum şi 0,550 lei/kg pentru porumbul de consum.

“În conformitate cu prevederile art. 84 alin. (5) din Legea. nr. 227/2015 privind Codul Filscal, Consiliul Judeţean stabileşte prin hotărâre preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, ca urmare a propunerilor transmise de Direcţia pentru Agricultură a judeţului Teleorman. Hotărârea trebuie emisă înainte începerea anului fiscal. După aprobare, hotărârea se transmite Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Teleorman, pentru a fi comunicată unităţilor fiscale din subordine. Direcţia pentru Agricultură a judeţului Teleorman a transmis cu adresa nr. 12234 din 16 decembrie 2016 Fişa privind fundamentarea preţului mediu din recolta 2016 – 2017 a produselor agricole”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.