Social

Consiliul Judeţean a repartizat sumele necesare realizării drepturilor de care beneficiază copiii, elevii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de marţi, 30 august, cei 32 de consilieri prezenţi în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ au dezbătut şi votat Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi adminstrativ-teritoriale a sumelor necesare realizării drepturilor de care beneficiază copiii, elevii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă, pentru anul 2016.

Potrivit proiectului adoptat în unanimitate de consilierii judeţeni, 316 copii cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă, din Alexandria, Cervenia, Ciuperceni, Crângu, Dracea, Drăcşani, Drăgăneşti Vlaşca, Moşteni, Năsturelu, Peretu, Putineiu, Roşiorii de Vede, Săceni, Turnu Măgurele, Ţigăneşti, Videle şi Zimnicea vor beneficia în anul 2016 de sumele necesare realizării măsurilor de protecţie specială de care beneficiază potrivit legii în vigoare.

„Consiliul Judeţean Teleorman a repartizat din bugetul propriu al judeţului, prin Hotărârea nr. 39 din 23 februarie 2016 sumele necesare asigurării acestor drepturi. Prin Hotărârea Guvernului nr. 423/2016 a fost repartizată pentru judeţul Teleorman, potrivit punctului 36 din anexa nr.1, suma de 723 mii lei, sumă necesară asigurării drepturilor copiilor/elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă. În conformitate cu prevederile art.1 din anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 423/2016, beneficiază de drepturile prevăzute de lege, doar elevii/copiii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă şi care nu beneficiază de măsuri de protecţie specială”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.