Economie

Consiliul Judeţean a modificat preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de marţi, 27 septembrie, cei 30 de consilieri prezenţi în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ au dezbătut şi votat Proiectul de hotărâre pentru modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman nr. 42 din 23 februarie 2016, prin care a fost stabilit preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, pentru anul 2016.

Astfel, potrivit anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman nr. 42 din 23 februarie 2016, preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură pentru anul 2016, în urma modificării, este de 0,510 lei/kg pentru grâul de consum, 0,490 lei/kg pentru orzul boabe de consum, 1,200 lei/kg pentru floarea soarelui de consum şi 0,550 lei/kg pentru porumbul de consum.

„Pentru anul 2016, aceste preţuri medii pentru produsele agricole la care arenda se exprimă în natură au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr.42 din 23 februarie 2016, în baza recomandărilor specialiştilor Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Teleorman referitoare la producţiile de grâu de consum, orz boabe de consum, floarea soarelui şi porumb de consum, în condiţii atmosferice normale şi de dezvoltare a plantelor. Datorită condiţiilor atmosferice nefavorabile manifestate, producătorii agricoli au întâmpinat dificultăţi, astfel că Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Teleorman, prin adresa nr.7143 din 22 iulie 2016, înregistrată la Consiliul Judeţean Teleorman sub nr. 8937 din 22 iulie 2016, solicită reanalizarea nivelului preţului mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, pentru anul 2016, a fost adoptat la finalul lunii februarie. Atunci, consilierii judeţeni au votat ca preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură pentru anul 2016 este de 0.650 lei/kg pentru grâul de consum, 0.600 lei/kg pentru orzul boabe de consum, 1.250 lei/kg pentru floarea soarelui de consum şi 0.550 lei/kg pentru porumbul de consum. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Astea de la aceasta directie stiu ce inseamna contracte incheiate? De cand se schimba regula in timpul jocului? In alti ani cand motivele pe care le invoca acum nu au existat si au fost recolte mari au venit cu adrese sa creasca pretul mediu la produse? Niste mizerabili care sunt in cardasie cu alesii poporului! Sa le fie rusine,atat lor cat si noua care alegem asemenea nesimtiti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.