Social

Consiliul Județean înființează o comisie care să coordoneze implementarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de viață din așezările informale

Consilierii județeni au votat, în cea mai recentă ședință a forului de decizie, constituirea unei comisii pentru coordonarea implementării măsurilor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de viață, a locuitorilor din așezările informale. Potrivit proiectului de hotărâre, din comisie vor face parte reprezentanți ai structurilor specializate privind amenajarea teritoriului și urbanismului, control și disciplină în construcții, asistență socială și protecția copilului de la nivel județean, sănătate publică, problemele romilor, de la nivel județean și din unitățile administrativ-teritoriale pe teritoriul cărora au fost identificate așezări informale, precum și din reprezentanți sai comunităților din așezările informale de pe teritoriul județului și reprezentanți ai societății civile. Astfel, în urma adreselor trimise instituțiilor vizate de proiectul de hotărâre, precum și în urma propunerilor președintelui Consiliului Județean, s-a stabilit că din comisie vor face parte reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Asociației Uniunea Romilor Videle, primăriilor Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Videle, reprezentanți ai primăriilor Balaci, Bujoreni, Gălăteni, Gratia, Izvoarele, Poeni, Poroschia, Săceni, Segarcea-Vale, Slobozia Mândra, Ștorobăneasa, Suhaia și Trivalea Moșteni.

Potrivit normelor legale în vigoare, „Consiliul județean, respectiv Consiliul General al Municipiului București, prin instituția arthitectului-șef, asigură organizarea și funcționarea unei comisii pentru coordonarea implementării măsurilor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de viață, a locuitorilor din așezările informale, sprijinul metodologic și operațional pentru autoritățile administrației publice locale, precum și monitorizarea îndeplinirii responsabilităților și implementării acțiunilor stabilite la nivel local”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/accident-rutier-in-alexandria-2/

Legea definește așezarea informală drept o grupare de cel puțin trei unități destinate locuirii dezvoltate spontan, ocupate de persoane sau familii care fac parte din grupuri vulnerabile definite conform Legii asistenței sociale nr. 292/2011, și care nu au niciun drept asupra imobilelor pe care le ocupă.

Așezările informale sunt situate de obicei la periferia localităților urbane sau rurale, cuprind locuințe improvizate, realizate din materiale recuperate, și/sau locuințe realizate din materiale de construcții convenționale, iar prin localizarea și caracteristicile socio-demografice generează excluziune, segregare și marginalizare socială. Prin situarea în zone de risc natural (alunecări de teren, inundații), biologic (gropi de gunoi, depozite de deșeuri, situri contaminate și altele asemenea) sau antropic (zone de siguranță sau zone de protecție ale obiectivelor Seveso, ale infrastructurilor tehnico- edilitare și altele asemenea), unele așezări informale pun în pericol siguranța și sănătatea locuitorilor lor.

One Comment

  1. nu apare in poza ala de la PNL cu numele de Iliescu lixandru par negru (vopsit). individ corupt ,cu grad de inteligenta zero barat. a bagat in haznaUA cu rahat spitalul Rosiori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.