Eveniment

Consiliul Judeţean, gazda seminarului “Schimb de experienţă – lupta împotriva dezastrelor produse de inundaţii în zona transfrontalieră”

Miercuri, 29 iulie, în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţului Teleorman, a avut loc Seminarul cu tema “Schimb de experienţă – lupta împotriva dezastrelor produse de inundaţii în zona transfrontalieră”, desfăşurat în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră (IMES)”.

Seminarul a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Teleorman, având calitatea de lider de proiect, împreună cu Municipalitatea Svishtov, Bulgaria, Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate – filiala Călăraşi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica”, al judeţului Teleorman, în calitate de parteneri.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România- Bulgaria 2007-2013, Axă prioritară 2 – Utilizarea durabilă şi protejarea resurselor naturale şi de mediu şi promovarea unui management eficient al riscului în regiunea transfrontalieră, Domeniul major de intervenţie 2.2 – Dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor comune de prevenire a crizelor naturale şi tehnologice.

La dezbateri au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Niculae Zavera, alături de echipa de implementare a proiectului şi reprezentanţii Asistenţei Tehnice şi, de asemenea, reprezentanţii ai Instituţiei Prefectului Teleorman, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” Teleorman, Direcţiei pentru Protecţie Civilă şi Stingerea Incendiilor din Veliko Tarnovo, precum şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman.

În prima parte a dezbaterilor au fost prezentate beneficiile sistemului informatic integrat de monitorizare, comunicare şi avertizare în situaţii de urgenţă, iar în partea a doua a seminarului, Partenerul II al proiectului, Municipalitatea Svishtov, Bulgaria, cât şi Partenerul III- Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate – filiala Călăraşi au avut ocazia să-şi împărtăşească experienţa în managementul situaţiilor de urgentă, în intervenţiile împotriva inundaţiilor. (Violeta MOCANU)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.