Eveniment

Consiliul Județean continuă proiectele de investiții privind modernizarea și dotarea secțiilor Spitalului Județean

Cea mai mare unitate spitalicească din Teleorman a beneficiat, în ultimii ani, de investiții importante, în urma cărora a fost îmbunătățită calitatea serviciilor medicale, prin dotarea cu aparatură de înaltă performanță, iar pacienților le-au fost asigurate spații de internare moderne. Iar investițiile în Spitalul Județean de Urgență Alexandria vor fi continuate și în anul 2020, potrivit președintelui Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, în atenția autorităților județene fiind inclusiv secțiile de oncologie și boli infecțioase, pentru care se are în vedere construirea unei clădiri noi, cu circuite separate. Iar demersul este unul mai mult decât justificat, în contextul în care starea clădirii în care se află Secția de boli infecțioase este una deplorabilă, pacienții fiind nevoiți să facă slalom printre gropi pentru a ajunge în interior, unde situația este la fel de rea ca la exterior.

Pentru anul 2020, Consiliul Județean Teleorman are în derulare mai multe obiective de investiții ce privesc unitatea spitalicească județeană, Astfel, pe lângă demararea procedurilor pentru construirea unei clădiri noi, în care să fie mutate secțiile de oncologie și de boli infecțioase, cu circuite separate, sunt prioritare pentru autoritățile județene, extinderea și dotarea secției Unității de Primiri Urgențe, pentru care investiția se ridică la aproape șapte milioane de lei, sumă ce provine din fonduri europene și din bugetul județului, precum și construirea unui corp nou pentru spital, ce va avea subsol, parter și cinci etaje, investiție ce este estimată la 95.223.240,31 lei, sumă acoperită de fonduri din bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții, și din bugetul județului.

Totodată, spre finalul anului trecut, la Alexandria, a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria”, prin care vor fi dotate cu echipamente medicale performante șase cabinete din structura Ambulatoriului unității spitalicești. Este vorba despre cabinetele de ORL, gastroenterologie, urologie, nefrologie, medicină internă și chirurgie generală, care vor fi modernizate în anul 2020, valoarea totală a investiției ridicându-se la suma de 3.701.903,62 de lei.

Prioritară pentru autoritățile județene este și modernizarea clădirii Serviciului Județean de Ambulanță, pentru care se are în vedere o investiție ce se ridică la suma de 1.781.211,60 lei, însă Consiliul Județean are în vedere și achiziționarea de echipamente medicale necesare în 2020, investiție ce se ridică la 8.000.000 lei. La Spitalul Județean, spre finalul anului trecut, au fost puse în funcțiune un CT (Computer Tomograf) Neusoft 16 slice şi un RMN (Rezonanță Mangetică Nucleară) Tesla de ultimă generaţie.

Pe lângă investițiile programate pentru modernizarea unității spitalicești județene, prin care se are în vedere îmbunătățirea condițiilor în care este derulat actul medical, precum și asigurarea unor condiții optime pentru teleormănenii care au nevoie de spitalizare, Consiliul Județean are în vedere și găsirea unor soluții pentru o altă problemă cu care se confruntă sistemul de sănătate în Teleorman, respectiv lispa specialiștilor pentru unele specialități medicale. În acest sens, autoritățile județene vor pune la dispoziția locuințe medicilor care aleg să lucreze la Spitalul Județean Alexandria locuințe de serviciu, astfel ca problema locativă cu care se confruntă aceștia să fie rezolvată.

Pe parcursul anului 2019, statisticile arată că, numai la Unitatea de Primiri Urgențe la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, s-au prezentat 60.439 de persoane, dintre care 14.878 de copii. Nici începutul de an 2020 nu a fost mai prejos, astfel că s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe 5.286 de persoane, dintre care 1.367 de copii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.