Social

Consiliul Judeţean a aprobat contribuţia lunară de întreţinere a persoanelor vârstnice îngrijite în Centrele de la Cervenia şi Furculeşti

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de luni, 27 martie, consilierii judeţeni au votat, în unanimitate, Proiectul de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere a persoanelor vârsnice, a contribuţiei persoanelor vârstnice şi a contribuţiei susţinătorilor legali ai persoanelor vârstnice din Centrele pentru persoane vârstnice Furculeşti şi Cervenia, pentru anul 2017.

Potrivit proiectului de hotărâre dezbătut şi votat în cadrul şedinţei, a fost aprobat costul mediu lunar de întreţinere a serviciilor acordate în Căminul pentru Persoanele Vârstnice Cervenia pentru anul 2017, în sumă de 2810 lei/ lună /beneficiar, în timp ce costul mediu lunar de întreţinere a persoanelor vârstnice din Centrul pentru Persoanele Vârstnice Furculeşti, pentru anul 2017, este 2610 lei/ lună /beneficiar.

Totodată, se mai arată în actul normativ, contribuţia lunară de întreţinere se stabileşte în cuantum de 60% din valoarea veniturilor personale lunare şi nu depăşeşte costul mediu lunar de întreţinere aprobat.

„Diferenţa până la concurenţa valorii integrale a contribuţiei lunare de întreţimere se va plăti de către susţinătorii legali ai persoanelor vârstnice, dacă realizează venit net lunar, pe membru de familie, în cuantum mai mare de 782 lei/lună”, se mai arată în proiectul de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.