Economie

Consiliul Județean alocă noi fonduri pentru cele trei spitale județene

– Domnule președinte Adrian Gâdea, cele trei mari spitale ale Consiliului Județean Teleorman, respectiv Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede și Spitalul de Psihiatrie Poroschia, pot face față nevoilor spitalicești ale teleormănenilor care apelează la serviciile medicale?

– În cea mai mare parte, am putea spune că da. Toate cele trei spitale pot rivaliza cu altele de același profil din multe judete din țară. Însă, în același timp, este categoric nevoie de o serie de dotări cu aparatură medicală de nouă generație care să dea posibilitatea medicilor să pună un diagnostic perfect și un tratament adecvat.

– Ce face Consiliul Județean în acest sens?

– Recent, la ultima ședință de Consiliu au fost aprobate trei hotărâri, câte una pentru fiecare spital, pentru suplimentarea bugetelor de venituri și cheltuieli, astfle încât să se poată finanța întreaga activitate și planurile de investiții pentru modernizarea și perfecționarea întregului act medical. La Spitalul Județean de Urgență s-au alocat 3.500 mii lei, atât pentru finanțarea cheltuielilor curente, cât și pentru anumite dotări cu aparatură medicală. La Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, bugetul a fost rectificat și aprobat cu suma de 397 mii lei. Suma respectivă se constituie din 238 mii lei de la Consiliul Județean și 159 mii lei de la Casa de Asigurări de Sănătate. În ce privește Spitalul de Psihiatrie Poroschia a fost finanțat cu 250 mii lei din care 93 de mii lei de la Consiliul Județean pentru acoperirea chetuielilor de functionare și 157 de mii lei pentru finanțarea cheltuielilor de capital. Aș vrea să punctez faptul că o mare parte din sumele alocate celor trei spitale pentru echilibrarea bugetelor va fi folosită pentru acoperirea unor cheltuieli de management începând chiar de la îmbunătățirea meselor pe care le asigură spitalele celor internați și până la cheltuielile gospodărești și salariile personalului medical și administrativ,  precum și aprovizionarea cu medicamente. Partea de investiții mari este în atenția noastră și fiecare obiectiv va fi finanțat pentru ca activitatea medicală să se facă cu  aparatură de ultimă generație, astfel încât toți cei care apelează la serviciile celor trei spitale să ajungă sănătoși acasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.