Politic

Consiliul Judeţean a stabilit preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură

cj1În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de marţi, 23 februarie, cei 30 de consilieri prezenţi în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ au dezbătut şi votat proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, pentru anul 2016.

Potrivit actului normativ adoptat în unanimitate de către consilieriii judeţeni, preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură pentru anul 2016 este de 0.650 lei/kg pentru grâul de consum, 0.600 lei/kg pentru orzul boabe de consum, 1.250 lei/kg pentru floarea soarelui de consum şi 0.550 lei/kg pentru porumbul de consum.

„Consiliul Judeţean stabileşte prin hotărâre preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, ca urmare a propunerilor transmise de Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Teleorman. Hotărârea trebuie emisă înainte de începerea anului fiscal”, se arată în expunerea pe motive.

De asemenea, în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre se arată că „în cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se va face pe baza preţurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâri ale consiliilor judeţene, ca urmare a propunerilor direcţiilor de specialitate ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (…) La fundamentarea preţurilor medii ale produselor agricole propuse de Direcţia pentru Agricultură a judeţului Teleorman s-au avut în vedere cheltuielile ce se efectuează  cu lucrările necesare înfiinţării principalelor culturi”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.