Social

Consiliul Judeţean a rezolvat, în mare parte, problema salariilor de la Primăria Scurtu Mare

Problema angajaţilor Primăriei Scurtu Mare, care nu şi-au luat salariile de câteva luni, este cunoscută deja, subiectul a mai fost adus în discuţie, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, a iniţiat în acest sens un proiect de hotărâre dezbătut de altfel în ultima şedinţă a Consiliului de miercuri, 17 decembrie, prin care s-a rezolvat, în parte, situaţia angajaţilor.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, se repartizează unităţii administrative-teritoriale Scurtu Mare suma de 50 mii lei, ce reprezintă 20% din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată şi din cota de 18.5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetului local, precum şi a celor reţinute din cota de 80% ca urmare a diminuării cu gradul de necolectare a unor venituri proprii, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital. Decizia a fost luată întrucât arieratele înregistrate în contabilitatea instituţiei reprezintă cheltuieli cu salariile şi contribuţiile aferente.

Potrivit Primăriei Scurtu Mare, valoarea arieratelor înregistrate în contabilitatea instituţiei este de 54.594 lei şi reprezintă salarii neridicate, salarii cultură, precum şi indemnizaţiile consilierilor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.