Eveniment

Consiliul Județean a aprobat regulamentul de premiere a elevilor olimpici și profesorilor îndrumători

Aleșii județeni s-au întrunit în ședință ordinară, luni, 30 septembrie, pe ordinea de zi fiind trecute opt proiecte de hotărâre, printre care și cel privind aprobarea Regulamentului de premiere a elevilor și a profesorilor îndrumători care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale și a cuantumului stimulentelor financiare alocate elevilor și profesorilor îndrumători pentru anul școlar 2018-2019.

Propunerea de act administrativ a fost dezbătută de consilierii județeni prezenți în sala de ședințe a Palatului administrativ, iar noul regulament de premiere a elevilor și a profesorilor îndrumători care au obținut premii la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale a primit votul favorabil al Consiliului Județean.

Potrivit proiectul de hotărâre adoptat, a fost stabilit și cuantumul stimulentelor financiare alocate, reprezentând valoarea netă a premiilor ce vor fi acordate. Astfel, premiul I sau medalia de aur la olimpiadele școlare, etapa internațională, va fi de 2.400 de lei pentru un elev și 1.200 lei pentru profesor, la faza națională premiul întâi va fi de 1.600 de lei/elev și 800 lei/profesor.

În ceea ce privește concursurile școlare, premiul întâi va fi de 2.000 de lei pentru un elev și 600 de lei pentru profesorul îndrumător, etapa internațională, și de 1.000 de lei pentru elev și 500 de lei pentru profesor, la etapa națională.

„Consiliul Județean sprijină actul educațional din unitățile de învățământ din județ prin încurajarea elevilor și a profesorilor de a obține rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare. Prin acordarea stimulentelor financiare elevilor și profesorilor îndrumători care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare se urmărește recunoașterea și aprecierea rezultatelor deosebite ale elevilor și profesorilor teleormăneni la diferite discipline de învățământ, stimularea creativității și pregătirea personală în domenii de maximă importanță pentru viitor, popularizarea rezultatelor deosebite și contribuția în acest mod la dezvoltarea învățământului teleormănean”, se arată în regulamentul adoptat, luni, de Consiliul Județean.

Actul administrativ prevede că vor fi premiați elevii și profesorii îndrumători care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și naționale pe discipline de învățământ.

Totodată, mai prevede actul administrativ, vor fi premiate locurile I, II, III, mențiuni, medalii, premii speciale și mențiuni speciale (național, respectiv internațional) obținute la concursuri și olimpiade școlare pe obiecte de studiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.