Politic

Consilierul local Haralambie Epure: “Trecerea, în Consiliul local Alexandria, a unui teren de peste 42.000 mp, din domeniul public în privat ridică semne de întrebare”

În cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului local al municipiului Alexandria, s-a discutat, printre alte proiecte de hotărâri, și despre “trecerea din domeniul public de interes local al municipiului Alexandria în domeniul privat de interes local al municipiului Alexandria, a unui teren situat în strada Dunării, Baza Sportivă și de agrement – ștrand Peco cu nr. cadastral 22586”, având suprafața din acte – 42298 mp, iar cea din măsurători – 42386 mp. În raportul întocmit de direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei Alexandria se justifică oportunitatea adoptării acestui proiect prin faptul că “se dorește soluționarea cererilor de cumpărare, concesionare sau închiriere a terenului de către unii cetățeni persoane fizice/persoane juridice din municipiul Alexandria”.

Cu alte cuvinte, terenul respectiv urma a fi vândut, închiriat sau concesionat, iar despre necesitatea trecerii din domeniul public în cel privat, același raport comun de specialitate stipulează că “necesitatea trecerii acestui teren ca aparținând domeniului privat de interes local se regăsește atunci când se procedează la intabularea imobilelor, astfel Hotărârea Consiliului local devine document juridic justificativ pentru obținerea documentațiilor necesare intabulării”.

Se pare însă că terenul despre care este vorba în această hotărâre a Consiliului local, se suprapune peste fondul forestier, aspect semnalat în cadrul ședinței forului legislativ local de către consilierul liberal Haralambie Epure:  “Suprafața terenului care face obiectul proiectului de hotărâre se suprapune peste fondul forestier, proprietate publică a UAT Alexandria, și administrată de Direcția Silvică. În mod logic, această suprafață are destinația pădure, conform amenajamentului silvic în vigoare (pe care îl deține și primăria) și, prin urmare, nu poate face obiectul unei treceri din proprietate publică în proprietate privată”.

De aceea, consilierul liberal afirmă că trecerea, în Consiliul local Alexandria, a acestui teren din domeniul public în privat ridică semne de întrebare, dacă nu chiar de legalitate, și a indicat, în cadrul ședinței de consiliu, și prevederile legale care reglementează astfel de situații, respectiv Legea nr. 46/2008, Codul Silvic, care interzice trecerea din domeniul public în domeniul privat a unor astfel de terenuri, solicitând, totodată, Direcției Silvice să atace în instanță cartea funciară cu numărul cadastral 22586.

Cu toatea acestea, proiectul de hotărâre a fost adoptat în cadrul ședinței Consiliului local Alexandria din 23 aprilie 2021.

One Comment

 1. ORBservator

  “(…) Cu toatea acestea, proiectul de hotărâre a fost adoptat în cadrul ședinței Consiliului local Alexandria din 23 aprilie 2021.”

  Consiliului local Alexandria vizează o carieră de Stand-up comedy?

  Alo, PNL Alexandria!

  Dacă tot te-ai prezentat la ” Grupul de meditație” organizat de don Primar , împreuna cu confrații PSD , de ce accepți meditații cu don profesor Drăguşin?
  Bițule, nu te-ai săturat de Bă—ile urât mirositoare ale PSD?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.